Subotica: Najveće komunalno ulaganje u proteklih nekoliko decenija

0
105
clean

U Subotici uskoro počinje izgradnja kanalizacione mreže u dužini od čak 60 kilometara. Radove finansira Vlada Srbije u okviru projekta „Čista Srbija”.

U prvoj fazi projekta planirana je izgradnja kanalizacione mreže u Subotici i na Paliću. Vrednost radova je 25,4 miliona evra, i prema oceni nadležnih, to je u proteklih nekoliko decenija najveće komunalno ulaganje u Subotici.

„Ovde su obuhvaćene sve gradske mesne zajednice u kojima je u prethodnom periodu bilo i potreba i određenih upita od strane građana, ali i gde su stečeni svi imovinsko-pravni odnosi, dakle gde su regulisane trase ulica, tojest regulaciona linija ulica, i u skladu sa tim će biti izgrađena kanalizaciona infrastruktura u tim ulicama”, objašnjava Radoslav Vukelić, sekretar Sekretarijata za komunalne delatnosti Gradske uprave u Subotici.

Aneks komercijalnog ugovora za izgradnju komunalne infrastrukture je potpisan, radove finansira Vlada Republike Srbije a iste izvodi kompanija iz Kine.

„Nepunih 40 meseci je predviđeno po aneksu komercijalnog ugovora da traju radovi, a građani mogu da očekuju da će početkom jeseni sigurno početi deo radova, koji su vezani za ovaj aneks ugovora”, dodaje Vukelić.

U drugoj fazi istog projekta nastavlja se izgradnja kanalizacione mreže u prigradskim naseljima Čantavir i Bajmok, u dužini od po 25 kilometara. Pored toga će u oba mesta biti izgrađeni uređaji za prečišćavanje otpadnih voda.

(rtv.rs/Kristijan Takač)