KURTI UDARA NA SEVER? – Podignuta borbena gotovost MUP-a i Vojske Srbije

0
761

Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vućić naredio je da Vojska Srbije bude u najvišem stepenu borbene gotovosti.

Ovo je saopštio večeras ministar odbrane Miloš Vučević.

„Predsednik Srbije kao vrhovni komandant je večeras naredio da Vojska Srbije od noćas bude u najvišem stepenu borbene gotovosti odnosno pripravnosti do nivoa upotrebe oružane sile, odnosno oružanog potencijala Vojske Srbije“, rekao je Vučević za Tanjug.

Kako ja naveo, „to nas podiže na najviši nivo do akcije koji sprovodi Vojska Srbije čuvajući teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i štiteći sve građane Srbije i sprečavajuči progrom i teror nad Srbima ma gde žive“.

Shodno naređenju predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića podignuta je i borbena gotovost MUP-a Srbije, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Bratislav Gašić.

„Shodno naređenju predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske i oružanih snaga Srbije, naložio sam podizanje pune borbene gotovosti svih jedinica MUP-a. Žandarmerije, SAJ i policijske brigade. Koliko odmah da se stave pod komandu načelnika generalštaba i zauzmu položaje predviđene operativnim planom“, rekao je Gašić.

Vlasti u Prištini stavili su tzv. Kosovske bezbednosne snage u punu borbenu gotovost i spremni su da izvrše udar na sever KiM, nezvanično saznaju Novosti.

Za „napad“ je spremno više od 1.500 pripadnika specijalnih jedinica.

Ova naredna odnosi se na jedinice iz Prištine, Peći i Prizrena.

Prema nezvaničnim informacijama „Novosti“, očekuje se da i predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić odgovori na neposrednu ratnu opasnost koja preti našem narodu na Kosovu u Metohiji i da bi naše oružane snage mogle da budu podignute u najviši stepen pripravnosti.