Testom od 3 sekunde proverite da li ste dehidrirali (VIDEO)

0
176

Za naš organizam je od izuzetnog značaja da ima dovoljno vode. A dr Karan Rajan, NHS-ov lekar, objasnio je kako brzo i lako možete da proverite da li ste dehidrirali.

I onda je ovo postalo samo još jedna od njegovih viralnih objava. Nadamo se da je bar nekoga podstakla da uzme čašu vode…

Najpre je tiktoker @remus.bujor snimio video na kojem se vidi kako štipa zglob prsta, a zatim je pokazao kako se koža nakon toga ne pomera.

@remus.bujor♬ original sound – Tik Toker

“Da biste videli koliko ste dehidrirani, morate stisnuti prst ovde i on se vrati dole ako ste hidrirani. Ako ga stisnete i koža ostane ovako, dehidrirali ste”, objašnjava.

U komentaru dr Karan Rajan je istakao da nije siguran je li tiktokerova metoda potpuno tačna kada se primenjuje na zglobu, ali rekao je da je „princip koji se koristi u ovom testu u stvari tačan“. Rekao je da je najbolje mesto za testiranje štipanjem kože na zadnjoj strani ruke. Objašnjavajući to detaljnije u vlastitom videu, rekao je:

„Ovo je poznato kao test štipanja kože. Što ste više hidrirani, to će vaša koža biti elastičnija i ona će se vratiti nakon što je stisnete. Ako ste dehidrirali, koža gubi elastičnost i treba joj neko vreme da se vrati u normalu.

Tokom svega nekoliko dana njegov video je pregledan četiri miliona puta, a nizali su se i zanimljivi komentari.

„Pre sam to radila iz zabave, pretpostavljam da sam sve ovo vreme bila dehidrirana.“

„To je istina? Moja baka mi je to rekla pre mnogo godina i mislila sam da su to samo bapske priče.“

„Koža mi je tako stajala pet minuta, verovatno bi trebalo da popijem malo vode.“