Bez zadržavanja na graničnim prelazima, bez zastoja na putevima

0
87

Na teretnim i putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja vozila, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije, pozivajući se na podatke Uprave granične Policije dobijenim u 5:15.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila

Trenutno na putevima nema zastoja, niti vanrednih prekida, osim na onim deonicama gde je saobraćaj izmenjen zbog radova.

Obilne padavine koje su tokom jučerašnjeg dana zahvatile zapadne delove Srbije uticale su da se na pojedinim mestima saobraćaj odvija otežano, dodaje se u saopštenju.

Magla na auto-putu od Batočine do Pojata, smanjena vidljivost

Na auto-putu E-75, od petlje Batočina do petlje Pojate, zbog pojave magle vidljivost je smanjena na 200 metara, saopštilo je danas Javno preduzeće „Putevi Srbije“.

Kako se upozorava, postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

„Putevi Srbije“ pozivaju učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na pojedinim putnim pravcima.

Putevi Srbije: Izmene režima saobraćaja

Na auto-putu E-75, od petlje Novi Banovci do petlja Batajnica, ka Novom Sadu, zbog istražnih radova za potrebe rehabilitacije puta, danas će se, od 9 do 14 sati, saobraćaj odvijati voznom saobraćajnom trakom, dok će preticajna saobraćajna traka biti zatvorena za saobraćaj, saopštilo je Javno preduzeće „Putevi Srbije“.

Na putu od Mehovog Krša do državne granice sa Crnom Gorom, danas je, od 8:30 do 15:30, na snazi je obustava saobraćaja zbog izvođenja asfalterskih radova.

Na putu Odžaci – Ratkovo, kroz naseljeno mesto Ratkovo, od danas u 11 sati do 7. juna, na snazi će biti obustava saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji puta. Alternativni putni pravci su Odžaci-Bač i Bač-Ratkovo.

Na putu Gajdobra – Čelarevo, zbog održavanja biciklističke trke, danas od 11 do 19 sati biće obustavljen saobraćaj i odvijaće se shodno privremenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Na putu Kalna – Jabučko Ravnište, u blizini Babinog zuba, usled oštećenja kolovoza, od 25. maja he na snazi izmena režima saobraćaja. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila, a prema informacijama Uprave granične policije u 7:30, na graničnim prelazima u Republici Srbiji nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila, ističe se u saopštenju.

(tanjug.rs)