Rvačka reprezentacija Srbije do 17 godina osvojila devet medalja u Zagrebu

0
128

Rvačka reprezentacija Srbije do 17 godina osvojila je devet medalja na međunarodnom turniru, koji je održan u Zagrebu, saopšteno je danas iz RSS.

U saopštenju se navodi da je mlada reprezentacija Srbije u obe konkurencije ekipno zauzela druga mesta.

„Na turniru u glavnom gradu Hrvatske imali smo ukupno 14 takmičara. Konkurencija je bila žestoka, s obzirom da je učestvovalo preko 140 rvača iz 10 zemalja“, izjavio je trener srpskih mlađih reprezentativnih selekcija Đorđe Miolski.

Zlatne medalje u muškoj konkurenciji osvojili su Dušan Stokić i Stevan Kojić, srebrom se okitio Kristijan Dobi, dok su do bronzanog odličja stigli Arijan Alija i Kevin Lenđel. Kod devojaka zlatna medalja pripala je Habi Ošoja, srebrne medalje osvojile su Ivana Gajić i Nataša Vuković, dok je bronzana bila Gabrijela Erkec.

„U poslednje dve godine naše mlađe selekcije beleže sve bolje rezultate na međunarodnoj sceni i osvajaju medalje. Sve to je posledica pre svega dobrog rada po klubovima, kojoj u velikoj meri doprinosi snažna podrška RŠ. Kada to kažem pre svega mislim na organizaciju većeg broja reprezentativnih okupljanja i zajedničkih priprema, kojih ranije nije bilo u tom obimu. Takođe, Savez i značajno finansijski pomaže klubove, a ta sredstva se namenski troše za plaćanje kvalitetnih trenera u mlađim kategorijama“, naveo je Miolski.

„Uspeli smo da omasovimo rvački sport u našoj zemlji, čemu su u velikoj meri doprineli sjajni uspesi naših seniora i brojne medalje koje su osvojene na Olimpijskjim igrama, svetskim i evropskim prvenstvima u poslednje vreme. Iz tog kvantiteta uspevamo da stručnim i predanim radom pretočimo u kvalitet“, dodao je Miolski.

U saopštenju RŠ se navodi da su u fokusu evropska prvenstva za kadete i juniore koja će se krajem juna i početkom jula održati u Novom Sadu.

Rvače Srbije do 20 godina sledeće nedelje očekuje veoma kvalitetan pripremni turnir u Mađarskoj.

„Svetska elita biće u Mađarskoj, a osim domaćina biće tu selekcije Turske, Moldavije, Kirgistana, Gruzije, Grčke…. U Mađarsku idemo sa 13 takmičara, među kojima će biti i dvojica kadeta koji su osvojili zlata na turniru u Zagrebu – Stokić i Kojić. Nakon tog turnira, u Mađarskoj ćemo ostati još sedam dana na pripremama“, zaključio je Miolski.