VELIKA ZAPLENA U SREMU: 101 kilogram marihuane i kilogram kokaina u SM

0
782

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, presekli su još jedan kanal krijumčarenja marihuane i kokaina i tom prilikom uhapsili tri pripadnika organizovane kriminalne grupe i zaplenili 101 kilogram marihuane i kilogram kokaina.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, policija je uhapsila S. V. (1994), D. V. (1970) i N. M. (1998), dok se za jednom osobom traga.

Policija je na području Sremske Mitrovice gde su pripadnici organizovane kriminalne grupe krijumčarili drogu, pretresom kuća koje su oni koristili, pronašla 101 kilogram marihuane, kilogram kokaina, dva pištolja i skupocena vozila koja će biti oduzeta.

Kako se sumnja, zaplenjeni narkotici su bili namenjeni prodaji na području Republike Srbije.

Takođe, u avgustu ove godine je uhapšen jedan od članova ove organizovane kriminalne grupe, kod koga je pronađeno oko 10 kilograma kokaina.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.