PAO CEO VRH VOJNOG SINDIKATA, PRETRESI U VOJVODINI I BEOGRADU

0
376

Novica Antić i sam vrh vojnog sindikata uhapšeni su u akciji UKP.

U velikoj akciji pripadnika UKP uhapšen je čitav vrh vojnog sindikata, kao i predsednik Vojnog sindikata, Novica Antić. Pretresi su u toku na više lokacija u Beogradu i Vojvodini.

„Pripadnici MUP-a Srbije u Kragujevcu pretresli su u toku noći kuću predsednika Vojnog sindikata Srbije Novice Antića“, izjavio je danas agenciji Beta advokat tog sindikata Siniša Lunić.

Lunić je rekao da je policija Antiću „oduzela neke pokretne stvari“ i da se trenutno čeka da nadležno tužilaštvo iz Novog Sada donose rešenje o eventualnom zadržavanju predsednika Vojnog sindikata Srbije.

„Ne znamo šta je povod dok ne dobijemo rešenje o pokretanju istrage. Pre nekih desetak dana u sindikat je dolazila finansijska policija da proverava poslovanje sindikata i smatramo da je nešto u vezi s tim, ali za sada ne znamo“, rekao je Lunić.

Novica Antić je uhapšen zbog pronevera pošto je doneo odluke kojima se Predragu Jevtiću isplaćuje 3,5 miliona dinara neosnovano. Takođe, pod sumnjom je da je preuzimao telefone i tehniku sindikata i dalje prodavao čime je oštetio sindikat za preko 1,5 miliona.

Zatim, Dušku Tolmacu isplaćeno je oko 700.000 dinara na ime pozajmica suprotno aktima sindikata.

Duško Tolmac (zamenik predsednika VSS) uhapšen zbog sumnje da je izvršio proneveru jer je Novici Antiću suprotno aktima sindikata pribavio korist od 6,2 miliona dinara.

Predrag Jevtić (generalni sekretar VSS) uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo pronevere. On se tereti da je mobilne telefone i opremu sindikata, dobijene preko operatera, dalje prodavao i na takav način pribavio protivptavnu imovinsku korist od preko 1,5 miliona dinara.