Niš : Skupštinska većina će podržati prelazak aerodroma u ruke države

Sns Nis
Izvor: Niški portal
Oglas

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doći će u Niš 25. aprila, a sednica Skupštine grada na kojoj će se odlučivati o niškom aerdoromu biće održana posle prvomajskih praznika, rečeno je u Gradskom odboru SNS-a. Naprednjaci su o ovim temama govorili na konferenciji za novinare koja je održana juče.

U ovoj stranci kažu da će svi odbornici skupštinske većine podržati odluku gradskog veća o aerodromu Konstanin Veliki. Niški aerodrom razvijaće dalje Republika Srbija tako što će vlasništvo grada biti preneto nadržavu, rekao je poverenik niškog Gradskog obora Srpske napredne stranke Zvezdan Milovanović. On je dodao i da je uspeh Srpske napredne stranke što u Nišu postoji dobar aerodrom koji treba da se dalje razvija.

“Sve špekulacije u vezi aerodroma su plod čistog politikanstva onih koji su predali vlast SNS-u 2012. godine, a koji su “proćerdali“ velike gradske pare, a nisu napravili aerodrom“, rekao je Milovanović.

On je istakao i da su ulaganja Srpske napredne stranke u niški aerodrom proteklih godina bila transparentna i odnosila su se na objekte i pomoć za funkcionisanje aerodroma.

Zamenik šefa odborničke grupe SNS u Skupštini grada Niša, Ivan Jovanović, istakao je da će Skupština grada Niša na kojoj će se odlučivati o aerodromu biti zakazana najverovatnije posle prvomajskih praznika. Svi šefovi odborničkih grupa koje čine vladajuću većinu izjasnili su se da će na Skupštini podržati odluku Gradskog veća o prelasku aerodroma u vlaništvo države, rekao je Jovanović i podsetio da vladajuću većinu čini 46 od 61 odbornika.

Gradonačelnik grada Ni, Darko Bulatović .

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović istakao je na konferenciji da je Grad dobio čvrsta uveravanja da će svi kapaciteti i linije aerodroma biti zadržani a da će biti nastavljena ulaganja u aerodrom, kao što su ulaganja u proširenje terminalne zgrade i izgradnju kontrolnog tornja.

Na konferenciji je rečeno i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić dolazi u Niš 25. aprila, a zbog završetka druge faze radova u fabrici Leoni.

Inače, konferenciji su prisustvovali predsednici svih pet gradskih opština i zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur.

Izvor: Niški portal

android aplikacija
Previous articleČenej će danas biti bez vode i do 15 sati
Next articleKonkurs fotografija koje su ekološki angažovane