Identifikovano jedno od dva pronađena tela izgorela u Petrovaradinu, istraga u toku

0
90

Dve osobe izgubile su život u požaru koji je rano jutros izbio u Petrovaradinu, u napuštenom objektu bivše diskoteke. Policija je na licu mesta utvrdila da je goreo krov kuće koja pripada Bučarević Miroslavu, a da jedan deo koristi njegova bivša supruga Bucarević Anđa (1955).

Na ulici su zatečeni Anđa i njena ćerka Aleksandra (1979), a prilikom gašenja požara pronađena su i dva muška leša, od kojih je jedan Bučarević Miroslav (1952), navedeno je u saopštenju MUP-a Novi Sad.

Predsednik mesne zajednice Petrovaradin Dražen Malović izjavio je danas za Tanjug, povodom požara koji je oko pet sati ujutru zahvatio kuću u Petrovaradinu, da su službe reagovale u skladu sa obavezama, ali da su mogle samo da konstatuju smrt dvoje ljudi.

 

Član gradskog veća Novog Sada za inspekcijske i komunikacijske poslove Zdravko Jelušić izjavio je za Tanjug da su gradske službe reagovale brzo, pre svega vatrogasci, policija i hitna pomoć.

“Najbitnije je naglasiti da su dve ženske osobe koje su živele u dvorištu ovog objekta zbrinute od strane Centra za socijalni rad grada Novog Sada jer su bile u stanju šoka,“ rekao je Jelušić.

Ekipa Hitne je pomogla ženama koje je zatekla ispred objekta koje su imale stresnu reakciju. One nisu prebačene u bolnicu, nego im je pomoć pružena na licu mesta, navodi portparol Hitne pomoći Novog Sada, doktor Zoran Krulj.

Tela su zatečena na spratu zgrade u kojoj je izbio požar. Policija i tužilaštvo još obavljaju uviđaj.

Objekat u kojem je izbio požar vidno je oronuo. Od građana koji žive u blizini može se čuti da je tu nekada bio ugostiteljski objekat „Kabare avantura“.

Nešto posle 8 časova taj deo Ulice Račkog ponovo je otvoren za saobraćaj.