Automobili na Horgošu čekaju tri sata, na Batrovcima pola sata da izađu iz zemlje

0
181
AMSS

Putnička motorna vozila na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu iz zemlje, čekaju tri sata, a na Batrovcima pola sata, saopštilo je jutros Javno preduzeće „Putevi Srbije“. Na auto-putu E-75, od petlje Vladičin Han do petlje Vranje, u smeru ka Vranju, od danas do nedelje 6. avgusta u 19 sati odvijaju se radovi na dilataciji, saopštilo je Javno preduzeće „Putevi Srbije“.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 7.45, na prelazu Preševo, zadržavanje za putnička vozila, na izlazu je 40 minuta, na ulazu 20 minuta, dok je zadržavanje na Gostunu, na ulazu 70 minuta, na izlazu je pola sata.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja za sve kategorije vozila.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila, dodaju „Putevi Srbije“.

Radovi na nekoliko deonica auto-puta E-75, režim saobraćaja se menja

Na auto-putu E-75, od petlje Vladičin Han do petlje Vranje, u smeru ka Vranju, od danas do nedelje 6. avgusta u 19 sati odvijaju se radovi na dilataciji, saopštilo je Javno preduzeće „Putevi Srbije“.

Za vreme izvođenja radova, za saobraćaj su zatvorene vozna i zaustavna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom.

Kako se navodi u saopštenju, na istom auto-putu, u zoni petlje Velika Plana, do 31. avgusta se produžavaju radovi na sanaciji nadvožnjaka, u oba smera.

U zoni radova, saobraćaj se odvija voznom i preticajnom saobraćajnom trakom, dok je zaustavna saobraćajna traka zatvorena za saobraćaj. Na nadvožnjku se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Na deonici od petlje Trupale do petlje Niš Jug, u zoni petlje Trupale, do 7. avgusta se produžavaju se radovi na rekonstrukciji mosta, u smeru ka Nišu.

Saobraćaj je preusmeren iz desne kolovozne trake u levu kolovoznu traku na tehničkom službenom prolazu i odvija se dvosmerno a zatim se ponovnim preusmeravanjem vraća u svoj redovan tok. Zbog izvođenja radova na mostu, za saobraćaj će biti zatvoren opštinski put ispod auto-puta, a saobraćaj će se preusmeravati na lokalne puteve.

Takođe na auto-putu E-75, u zoni petlje Vodanj, do 10. avgusta se produžava izmenjen režim saobraćaja zbog radova na sanaciji nadvožnjaka.

Saobraćaj se u oba smera odvija voznom i preticajnom saobraćajnom trakom, dok su zaustavne saobraćajne trake zatvorene za saobraćaj. Semaforsko regulisanje saobraćaja na nadvožnjaku, vozila se propuštaju naizmenično, dodaje se u saopštenju.

„Putevi Srbije“ intenziviraju rad na naplatnim stanicama za predstojeći vikend

„Putevi Srbije“ intenzivirali su rad na naplatnim stanicama, a svi naplatni kanali, kanali za distribuciju kartica i kanali za elektronsku naplatu putarine (ENP) rade 24 časa dnevno kako bi spremno dočekali predstojeći vikend koji je jedan od frekventnijih u letnjoj sezoni, saopštilo je danas to javno preduzeće.

Iz JP „Puteva Srbije“ su saopštili da povećan broj inkasanata obezbeđuje nesmetan prolazak vozila na autoputevima u Srbiji.

Dodali su da najbrži prolazak kroz naplatne stanice omogućava ENP koja značajno skraćuje vreme putovanja i omogućava vozilima prolazak bez zaustavljanja.

Učesnici u saobraćaju mogu se informisati u realnom vremenu o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama na autoputevima, navode JP „Putevi Srbije“.