Si Đinping: Naše prijateljstvo je čelično

0
87

Predsednik Aleksandar Vučić priredio je danas za predsednika Kine Si Đinpinga svečani doček ispred Palate Srbija, uz 10 počasnih plotuna iz 10 artiljerijskih oruđa, intoniranje himne i smotru počasne garde.

Predsednika NR Kine na crvenom tepihu dočekali su predsednik Vučić sa suprugom Tamarom Vučić, kao i premijer Miloš Vučević sa članovima i potpredsednicima vlade i guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

Predsednik Kine Si Đinping je izjavio danas u obraćanju u Palati Srbija da je počastvovan i impresioniran veličanstvenim dočekom u Beogradu, gostoprimstvom i prijateljstvom srpskog naroda, koji potvrđuju da su odnosi dve zemlje na visokom nivou i da između dva naroda postoji čelično prijateljstvo.

„Veoma sam srećan što sam ovde u vašoj prelepoj i prijateljskoj zemlji. Vi ste me pozdravili na aerodromu predsedniče Vučiću i ostali politički lideri su bili takođe tamo i sada sam bio počastvovan tako veličanstvenom ceremonijom, impresioniran i duboko dirnut„, rekao je Si.

On je naveo da su na taj način svedoci tome da srpski narod posmatra kineski narod kao svoje čelične i najbolje prijatelje.

„Ovo je zaista obostrano i iskreno prijateljstvo i postoji snažan osećaj prijateljstva između dve zemlje i to pozdravljam„, rekao je Si.