ZAJEDNIČKIM ULAGANjEM MINISTARSTVA ZAŠTITE ŽIVOTE SREDINE I OPŠTINE BEOČIN OČIŠĆENA JOŠ JEDNA DIVLjA DEPONIJA U BEOČINU – U PLANU I POSTAVLjANjE VIDEO NADZORA NA VIŠE LOKACIJA

0
60

Opština Beočin u ovim danima aktivno sporvodi radove na čišćenju divljih deponija a zahvaljujući podršci Ministarstva za zaštitu životne sredine i u saradnji sa JKP „Beočin“ završeni su radovi na čišćenju još jedne deponije koja je nastala na prirodnom potezu u blizini beočinske industrijske zone i regionalnog puta II A reda.

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković danas je zajedno sa direktorom JKP „Beočin“ Srđanom Stepanovim obišla teren i istakla da je ovo jedna od lokacija za koju su građani inspekcijskim službama učestalo podnosili prijave, kao i i da se deponija konstantnim bacanjem otpada i nesavesnim ponašanjem pojedinaca prostirala na površini od čak 3 620 kvadratnih metara.

„Za Projekat uklanjanja i prevencije nelegalnog odlaganja otpada u 2024. godini zajedničkim ulaganjima Ministasrtva zaštite životne sredine i Opštine Beočin izdvojeno 3 560 000 dinara a ova sredstva će, pored čišćenja pomenute deponije na državnom zemljištu, biti usmerena i na postavljanje video nazdora na tri lokacije u Beočin gradu koji će biti povezan sa sistemom beočinskog JKP-a.“, istakla je Janković.

Prema njenim rečima, nelegalno odlaganje otpada ne pravi problem samo u prirodi već se sve češće Beočinci susreću sa deponijama u samom gradu.

„Kamere će najpre biti postavljene u ulici Kralja Petra I, u Svetosavskoj ulici kod preduzeća „Podunavlje“ kao i u Cementaškoj ulici kod ulaza na fudbalski stadion jer su te lokacije prioritetno označene kao kritične. Ideja je da se nakon toga postavi video nadzor i na područjima na kojima su bile divlje deponije u prirodi.“, istakla je Janković.

U Opštini Beočin su u ovoj godini sprovedeni radovi na uklanjanju četiri velike divlje deponije i to u Rakovcu, Lugu i dve lokacije u Beočinu a iz Opštinske uprave pozivaju građane da nastavljaju da prijavljuju probleme koje u narednom periodu primete kako bi i inspekcijske službe dodatno pojačale nadzor.

foto: Ismet Ademovski