Vang Ji: Kina čvrsto podržava Srbiju u očuvanju njenog teritorijalnog integriteta

0
106

Vang je rekao i da su odnosi Kine sa Srbijom izdržali testove drastičnih međunarodnih promena i da je tako stečeno iskreno i duboko prijateljstvo.

Ministar spoljnih poslova Kine Vang Ji izjavio je da će ta zemlja nastaviti da čvrsto podržava Srbiju u očuvanju njenog suvereniteta, bezbednosti i teritorijalnog integriteta.

On je to rekao nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, i dodao da će to ne samo učvrstiti čelično prijateljstvo dveju zemalja, već će se suprotstaviti separatističkim akcijama, zaštiti ciljeve i principe Povelje UN i zaštititi međunarodno pravo, prenosi Sinhua.

Prema njegovim rečima, Kina je voljna da ojača saradnju na visokom nivou i da planira da kinesko-srpske odnose podigne na novi nivo.

Vang je rekao i da su odnosi Kine sa Srbijom izdržali testove drastičnih međunarodnih promena i da je tako stečeno iskreno i duboko prijateljstvo.

„Kina čvrsto veruje da će Vučić voditi srpski narod ka većim dostignućima na putu nacionalnog razvoja i revitalizacije“, rekao je Vang, koji je predsedniku Vučiću preneo pozdrave kineskog predsednika Si Đinpinga.

Vang je dodao da je snažna kinesko-srpska saradnja u skladu sa dugoročnim interesima obe strane, napominjući da jedna zemlja, bez obzira da li je velika ili mala, može da dobije ugled i poštovanje svih strana u međunarodnoj zajednici sve dok održava „čvrst i nepopustljiv karakter“.

Velika čast za Dodika u Minsku: Stihovi “Tamo daleko” odzvanjali Hramom Svih Svetih (VIDEO)