Uhapšena dva vozača zbog alkohola i droge

0
83

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici otkrili su prilikom kontrole saobraćaja dvojicu vozača koji su vozili pod uticajem alkohola i četvoricu pod dejstvom opojnih droga.

Kako se navodi u saopštenju PU Sremska Mitrovica, policija iz ovog grada je u zaustavila tridesetpetogodišnjaka koji je upravljao neregistrovanim „fijatom“ bez izdate vozačke dozvole i pod uticajem alkohola.

Vozač i suvozač u „fijatu“ su, zbog ranije izvršenih krivičnih dela, sprovedeni na izdržavanje zatvorskih kazni u Novi Sad i Sremsku Mitrovicu.

Takođe, na području Sremske Mitrovice, zaustavljen je pedesetčetvorogodišnji vozač „pasata“ sa 2, 62 promila alkohola u organizmu, a u Pećincima tridesetogodišnji vozač „renoa“ pod uticajem kanabisa i dvadesetogodišnjak koji je vozio „seat“ pozitivan na amfetamin.

U saopštenju se dodaje da je u Inđiji je otkriven četrdesetosmogodišnjak koji je upravljao „fijatom“ pod dejstvom amfetamina i metadona, a na području Stare Pazove dvadesetdvogodišnji vozač „pežoa“ pozitivan na kanabis.

Ovim vozačima određeno je zadržavanje nakon čega su privedeni nadležnim prekršajnim sudijama.

Iz MUP-a apeluju na sve učesnike u saobraćaju, posebno na vozače, da dosledno poštuju sve saobraćajne propise, radi svoje i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju.