Uhapšen sudija PREKRŠAJNOG SUDA, njegova supruga i još četiri osobe zbog MITA

0
159

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal danas su pripadnici MUP-a uhapsili sudiju Prekršajnog suda u Loznici Z. M. i još pet osumnjičenih, zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja, primanje i davanje mita, kao i falsifikovanje isprava.

Pored sudije Prekršajnog suda u Loznici (Odeljenje Ljubovija) Z.M. uhapšeni su i službenicu tog suda S. S, kao i B. S, Z.M. (suprugu sudije Z. M.), D. N. i Ž. P, navodi se u saopštenu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Oni se sumnjiče da su izvršili krivična dela primanje mita, davanje mita, zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprava.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv svih šest osumnjičenih.

Visoki savet sudstva je juče popodne održao sednicu na kojoj je sudiji Z. M. skinut imunitet., nakon čega je zajedno sa ostalim osumnjičenim licima lišen slobode.

Naime, osumnjičeni sudija Z. M. se tereti da je u periodu od 24. marta do 9. decembra prošle godine u dva navrata primio mito od osumnjičenih B. S. i D. N., dok se Z. M. tereti da je svom suprugu Z. M. pomogla u primanju mita.

Osumnjičeni Z. M. se takođe tereti da je falsifikovao ispravu odnosno zapisnik o saslušanju osumnjičenog lica (koje nije ni bilo prisutno) u prekršajnom postupku zajedno sa svojom daktilografkinjom S. S. na šta ga je podstakao osumnjičeni Ž. P. čime je osumnjičeni sudija Z. M. zloupotrebio službeni položaj.

Pretresi su u toku, dok je svim uhapšenima određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.