UHAPŠEN PEDOFIL IZ VOJVODINE – Poznat kao „uticajni tviteraš“ čiji su tvitovi objavljeni u emisiji DLZ

0
1986

U policijskoj akciji „Armagedon“, na području cele Srbije juče je uhapšena grupa pedofila i seksualnih predatora koji su zloupotrebom interneta vršili krivična dela na štetu devojčica i dečaka, a kako saznajemo među njima je i jedan oticajni V. B. (57), koji je jedan od uticajnijih tviteraša.

On je uhapšen sa grupom ostalih predatora među kojima ima i povratnika, a koji su za žrtve imali decu starosti od 3 do 14 godina, piše Kurir.

Sumnja se da su uhapšeni preko društvebnih mreža razmenjivali fotografije i snimke u kojima su maloletnici, a policija im je zaplenila više računara.

Uhapšeni tviteraš ima gotovo 10 hiljada pratilaca na svom nalogu, a svakodnevno objavljuje i veoma je aktivan.

Nakon saznanja da je dotični uhapšen, mnogi pratioci na društvenij mreži „X“ (Tviter) shvatili su da im je često komentarisao slike dece koje su oni objavljivali.


Uhapšeni se pre nekog vremena pohvalio svojim tvitovima objavljenim u emisiji na Nova S, „Dobar Loš Zao“ u režiji voditelja Marka Vidojkovića.

Akciju su realizovali pripadnici Uprave za tehniku, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, MUP-a Srbije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

U akciji su zaplenjeni računari osumnjičenih i pribavljeni konkretni materijalni dokazi za određena krivična dela.