U novosadskom naselju Jugovićevo u planu gradnja osnovne škole

0
163

Osnovna škola Dositej Obradović iz Novog Sada raspisala je javni poziv za radove na izgradnji nove škole Jugovićevo na parceli u Donjem Sajlovu, površine oko 14.852 m2.

Prilaz parceli je iz ulice Aleksandra Benjaka. Škola je bruto površine oko 4.600 m2, a spratnosti P+1.

Projektovana je tako da je akcenat dat ulaznom holu, koji će se nalaziti u sredini objekta i koji će spojiti nastavni blok sa jedne strane i ekonomski i administrativni blok, kao i salu za fizičko sa druge strane.

Namenjena je za dvosmenski rad, sa mogućnošću nadogradnja nastavnog bloka, čime bi se omogućio prelazak na jednosmenski rad.

Planirano je 20 odeljenja. Objekat ima šest učionica opšte namene za nastavnu nižih razreda i 10 učionica za kabinetsku nastavu namenjenih višim razredima. U nastavnom bloku za niže razrede nalazi se i produženi boravak i kabinet likovnog obrazovanja. Na spratu bloka za niže razrede nalazi se prostorija namenjena sekcijama, pripremama učenika za takmičenje, dodatna nastava.

Ekonomski blok se nalazi u prizemlju i sadrži trpezariju, kuhinju sa pratećim sadržajem i prostorije namenjene zaposlenom osoblju.

Administrativni blok se nalazi na spratu i sadrži: zbornicu, arhivu, server sobu, kancelarije i tako dalje. Tu se nalazi i biblioteka sa čitaonicom i medijateka.

Sala za fizičko je projektovana tako da se može koristiti i nezavisno od rada škole.

Rok za dostavljanje ponuda je 25. septembar.

Za projekat arhitekture bio je zadužen Mod arhitekt doo iz Novog Sada.