Slobodna zona „Subotica“ poslovaće i u Senti

0
211
fabrika

Slobodna zona „Subotica“, jedno od najboljih privrednih društava te vrste u našoj zemlji, širi svoje poslovanje i na teritoriju Opštine Senta. To praktično predstavlja nastavak širenja Slobodne zone sa sedištem u Subotici, jer ista posluje na teritoriji Grada Kikinde već sedam godina.

Saradnja je počela 2016.godine. U Kikindi u režimu slobodne carinske zone radi jedna italijanska kompanija. Rukovodstvo Grada Kikinde ističe da je upravo bescarisnki režim jedan od glavnih aduta u privlačenju stranih investitora.

Osim postojeće kompanije, u još dve industrijske zone imamo raspoloživih negde oko 20 hektara uređenog građevinskog zemljišta, kompletno opremljenog sa infrastrukturom, kako energetskom tako i komunalnom. U toku su razgovori sa potencijalnim investitorima, kojima je upravo mogućnost rada u režimu slobodne carinske zone jedan od opredeljujućih faktora za izbor Kikinde ili neke druge slične sredine, koja ima takvu mogućnost“, objašnjava Saša Tanackov, član Gradskog veća u Kikindi zadužen za privredu i investicije.

Krajem prošle nedelje je u Subotici potpisan sporazum o nastavku poslovno-tehničke saradnje između Grada Kikinde i Slobodne zone „Subotica“. U isto vreme potpisan je sporazum i sa Opštinom Senta, na čije područje subotička zona proširuje svoje poslovanje.

„Za sada već imamo potvrđena dva nova korisnika Slobodne zone, to je „Tisza Automotiv“ i „Japan Tobaco International“, tako da, uslovno rečeno, kako naše kolege iz Uprave za slobodne zone govore, imamo novu podzonu. Slobodna zona „Subotica“ se sada širi i na Sentu, imaće svoju podzonu. Znači samo je proširenje područja u pitanju“, kaže Saša Gravorac, direktor Slobodne zone „Subotica“.

„Nadamo se da ovu saradnju možemo uskoro da proširimo i na našu drugu Industrijsku zonu i time stvoriti još bolje uslove za razvoj privrede ovog regiona i za našu opštinu“, dodaje Rudolf Cegledi, predsednik Opštine Senta.

Slobodna zona „Subotica“, po ostvarenom prometu, već godinama spada među najbolja privredna društva te vrste u Srbiji.

Širenje kapaciteta i broja poslovnih korisnika, koje će proširenje doneti, samo će dodatno unaprediti rad Slobodne zone, ističu u subotičkom privrednom društvu.

(rtv.rs/Kristijan Takač)