Poraz košarkašica Srbije na startu Svetskog prvenstva

0
115

Košarkašice Srbije izgubile su danas od Kanade 67:60 u prvoj utakmici na Svetskom prvenstvu u Sidneju.

Najefikasnija u timu Kanade bila je Kajla Aleksander sa 13 poena, dok je Nira Filds postigla poen manje.

U timu Srbije Ivon Anderson je postigla najviše poena, 18, a kapiten Tina Krajišnik zabeležila je 17 poena i osam skokova.

Rival Srbiji u drugom kolu biće Japan, a utakmica se igra od 04.00 sata.

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je da naša selekcija nije uspela da igra u istom ritmu svih 40 minuta.

„Neprihvatljivo je to kako smo igrali u drugoj deonici. Mnogo izgubljenih lopti, što je bilo ključno na meču. Bili smo bolji u skoku, ali na kraju to ništa nije značilo. U prvoj četvrtini smo igrali tako treba. Naravno, bilo je grešaka, ali držali smo se plana. Bilo je nekoliko dobrih momenata i u drugom delu. Ova generacija je u tih prvih 10 minuta pokazala koliko može, ali, nažalost, nismo uspeli da igramo u tom ritmu svih 40 minuta“, izjavila je Maljkovićeva, preneo je zvanični sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Kapitenka Srbije Tina Krajišnik priznala je da je očekivala bolju igru našeg tima.

„Igrale smo loše, posebno u drugoj četvrtini. Krenule smo dobro, zaustavile smo traniziciju, ali u druga i treća deonica nisu bile dobre. Nismo imale snage da se probudimo do kraja utakmice. Definitivno moramo da popravimo mnogo toga, imamo 24 sata do sledeće utakmice. Moramo bolje“, navela je Krajišnik.

Srbija će u petak od četiri sata igrati protiv Japana a utakmica se igra od 04.00 sata.

(tanjug.rs)