POKS: Ne istopolnim zajednicama

0
163

Pravoslavna vera duboko veruje u tradicionalni koncept braka kao zajednice između muškarca i žene i stoga istoplone zajednice u Srbiji nisu prihvatljive za poslanike Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS), izjavio je poslanik te partije Vladimir Đorđević, saopštio je POKS.

„Srbiji ne treba parada srama u Beogradu koja je propraćena skrnavljenjem krsta i gospoda Isusa Hrista, ikona, te paljenje istih od strane njihovih aktivista. Naprotiv, Srbiji trebaju tradicionalne i porodične vrednosti koje su ključ zdravog društva“, rekao je Đorđević.

On je ocenio da je „to naizgled lepo i šareno još nerazumljivo u potpunosti za mnoge od nas“ i da treba vremena „kako bi se upoznali sa svime što oni propagiraju i za šta se zalažu“.

Ocenio je da „otac i majka, a ne roditelji po brojevima, imaju utemeljenu odgovornost u našem društvu od kojih zavisi budućnost naše dece“ i za to u kakve će ljude izrastati.

„Ne znam gde svi oni jure i žure, pa Putin ih je zabranio na 100 godina, svestan da tako štiti porodicu i zemlju od zapadne anti-porodične ideologije. No bez brige, svedoci smo da kod nas sve to ide mnogo brže, kao i ostala usklađivanja sa Evropskom unijom“, rekao je Đorđević.

Dodao je da za POKS nije prihvatljiv predlog zakona o istopolnim zajednicama i istakao da će ta stranka „odlučno braniti stavove Srpske pravoslavne crkve“.