Otvorena fabrika u radnoj zoni Jezero

0
251

Predstavljanje kompanije“Tara GRP DOO“ i fabrike za proizvodnju vodenih filtera „Tara Filters“održano je danas u Sremskoj Mitrovici u radnoj zoni Jezero. Ova kompanija je nastala iz dugogodišnje saradnje kompanija „AS-Holding AG“ iz Švajcarske i „Alex Inžinjering & Konstrakšn DOO“ iz Srbije. Predstavljanju je prisustvovao zamenik gradonačelnice Petar Samardžić.

Radovi na izgradnji fabrike započeti su pre godinu dana. Prikazan je proizvodni kapacitet, odnosno proizvodni pogon, koji će startovati sa radom u januaru sledeće godine, a prvi proizvodi se očekuju u februaru. Plan je da se zaposli 30 radnika za početak, a nakon rasta kapaciteta, broj zaposlenih će biti između 70 i 80. Takođe se u narednim godinama planira i proširenje firme.

Investitori su odabrali Sremsku Mitrovicu za izgradnju ovih fabrika, pre svega zbog lokacije, koja je geografski veoma povoljna. Takođe, Grad je dobro povezan sa ostalim sredinama, a GU je investitorima izašla u susret, jer je zemljište na kom su fabrike izgrađene već infrastrukturno opremljeno i ima dobru poziciju, što se tiče ključnih čvorišta. Prezentaciji je prisustvovao zamenik gradonačelnice Petar Samardžić.

Zamenik gradonačelnice je takođe istakao da je u poslednjih 10 godina u Sremskoj Mitrovici realizovano preko 15 investicija stranih i domaćih, kao što je, John Deer, ali i ove dve fabrike u radnoj zoni „Jezero“, koje uskoro počinju sa radom. GU će u budućnosti nastaviti da ulaže u Grad, širi partnerstva, a sve u cilju dovođenja velikih kompanija u Grad i zapošljavanja većeg broja ljudi.

(rtv.rs)