U vrtiće PU Zrenjanin upisan rekordan broj dece – 2.610

0
28

U 20 vrtića Predškolske ustanove Zrenjanin ove školske godine upisan je rekordan broj dece – 2.610.

V.d. direktora te ustanove Željko Cvijanović rekao je da je to uslovilo drugačije sagledavanje boravka dece u ustanovi, te da će u skladu s njihovim brojem biti izvršene i određene izmene, pre svega u sistemu pripreme i snabdevanja obroka.

Cvijanović kaže da je skoro kompletan jelovnik pretrpeo promene.

„Imamo našu pekaru, čiji različiti proizvodi nailaze na pozitivne reakcije dece i zaposlenih. Izmene u jelovniku prisutne su i u centralnoj kuhinji Predškolske ustanove, jer smatramo da normative treba korigovati i da deca moraju da se kvalitetnije hrane“, rekao je Cvijanović.

On je poručio i da će se u saradnji s lokalnom samoupravom pronaći načini da se u fizičkom i funkcionalnom smislu unaprede i poprave objekti u kojima deca borave.

„Tim koji bude oformio gradonačelnik, obići će sve objekte, utvrditi koji su prioriteti i kako na najjekonomičniji način da se saniraju. Moramo brinuti o gradskom budžetu, ali i u potpunosti osigurati bezbedan boravak dece u vrtićima“, naglasio je Cvijanović.

Gradonačelnik Simo Salapura izrazio je zadovoljstvo zbog navedenih podataka o upisu i poručio da u Zrenjaninu, za razliku od mnogih gradova, nikada nije bilo lista čekanja za upis u vrtiće.

„Pre dve godine u naselju Putnikovo otvorili smo najsavremeniji objekat u sastavu Predškolske ustanove, vrtić ‘Bubamara’, a ovaj broj upisane dece koji značajno prevazilazi višegodišnji prosek, svakako raduje i obavezuje nas na dalja ulaganja“, poručio je Salapura.

On je naveo da je u prethodnom periodu formirano i 15 mlađih vrtićkih grupa pri školama u naseljenim mestima i dodao da za smeštaj dece vlada veliko interesovanje.

„Sve to govori da idemo u dobrom smeru i nadamo se rastu broja upisane dece i u narednim godinama, i u gradu i u našim selima“, istakao je Salapura, navodi se na sajtu Grada Zrenjanina.

(tanjug.rs)