ODRŽANO PLIVANjE ZA ČASNI KRST U BEOČINU

0
291

Juče je u Beočinu u organizaciji opštine Beočin i Pravoslavne omladine održana druga po redu manifestacija BOGOJAVLjENSKO PLIVANjE ZA ČASNI KRST na kojoj je uzelo učešće čak 130 učesnika.

Pobednik ovogodišnjeg plivanja bio je Aleksa Zaviša, student Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja iz Novog Sada, najmlađi učesnik bio je desetogodišnji novosađanin Vuk Leštarić, učenik Osnovne škole „Nikola

Tesla“ a najstariji učesnik bio je pedesetšestogodišnji Nedeljko Kerlec iz Rumenke.

Časni krst za koji su učesnici plivali simbolična 33 metra izradio je Milorad Jurković – stolar Mile koji je već poznat po svom humanitarnom radu a za pobednika ovogodišnjeg nadmetanja zlatara „Janković“ iz Novog

Sada darovala je dukat Svetog Vasilija Ostroškog koji je Aleksi Zaviši uz čestitke uručila predsednica opštine Beočin Biljana Janković.

„Čast je i zadovoljstvo biti deo ovakvog događaja na praznik Bogojavljenja u Beočinu koji je okupio veliki broj hrabrih ljudi koji su plivali ali i sugrađana koji su došli da ih bodre. Važno je da čuvamo našu tradiciju i negujemo običaje koji nas ujedinjuju i zahvaljujemo se svima na pomoći u organizaciji. Pobedniku kao i ostalim plivačima upućujem iskrene čestitke sa željom da se i naredne godine u ovako dobroj atmosferi okupimo opet u Beočinu!“, istakla je predsednica Janković tokom svog obraćanja.

Veliku zahvalnost Opština Beočin upućuje i Rečnoj flotili Vojske Srbije, Crvenom krstu iz Beočina i Sremskih Karlovaca, ekipi Hitne medicinske pomoći kao i restoranu „Karaš“ i drugima koji su uzeli učešće u svim jučerašnjim aktivnostima.

Tokom jučerašnjeg događaja bila je čast ugostiti i vatrogasce iz Novog Sada koji su sa namerom da plivaju u Beočinu za časni krst bili od velike pomoći beočinskim vatrogasnim jedinicama u lokalizovanju i gašenju požara koji je zadesio Beočin nešto ranije tog dana.

Ponosni smo na sve vas i vašu posvećenost, hrabrost i brigu koju ste pokazali u najtežim trenucima!

 

foto: Ismet Ademovski, Kristina Đokić