Od danas prijavljivanje mladih za pomoć od 5.000 dinara

0
202

Mladi koji imaju između 19 i 29 godina mogu od danas do 15. decembra da se prijave za pomoć države od 5.000 dinara.

Da bi dobili novac svi moraju da se prijave, bez obzira da li su se ranije prijavljivali za dobijanje državne novčane pomoći.

Jedini izuzetak su oni koji primaju novčanu socijalnu pomoći kao i mladi u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, kojima će novac biti uplaćen bez podnošenja prijave.

„Prijava je kao i ranije na sajtu Uprave za trezor Srbije – ime i prezime, broj lične karte i birate banku u kojoj imate račun, a mi ćemo u tu banku da uplatimo 5.000 dinara, a ukoliko nemate račun birajte samo banku i mi ćemo taj račun za vas da otvorimo“, naveo je ministar Siniša Mali za Tanjug.

On je podsetio da je država već dva puta od početka godine pružila novčanu pomoć mladima od 100 evra i naglasio da oni koji su se prijavili i u februaru, i u junu moraju ponovo da se prijave.

Pravo na prijavu, prema njegovim rečima, imaju svi oni koji od 20. novembra imaju 16 godina, ili nemaju navršenih 30.

Ministar je naglasio da će se sa isplatom pomoći krenuti već 16. decembra, te da će do tada svi prijavljeni imati novac na računu.

Izrazio je zadovoljstvo što je država i ovaj put našla način da pomogne mladima i pokaže koliko su oni za nju važni.

„U budžetu smo opredelili oko šest milijardi dinara za ovo, što je negde oko 45 miliona evra“, rekao je Mali.

Ministar je pozvao sve mlade da iskoriste priliku da dobiju dodatni novac u susret novogodišnjim praznicima.

Kaže da na šta god mladi odluče da potroše taj novac, država će kroz povraćaj PDV-a imati dodatni priliv u budžetu i dodaje da se na taj način održava nivo ekonomskih aktivnosti u zemlji.

Mali je istakao da će direktno novac, bez prijavljivanja, dobiti oni koji su na izvršenju kazne i oni koji primaju socijalnu novčanu pomoć.

(tanjug.rs)

Sutra počinje prijavljivanje za novčanu pomoć: Stiže 5.000 od države