Nestorović: Idemo na izbore

0
328

Nosilac liste Mi – glas iz naroda Branimir Nestorović izjavio je da njegov pokret neće ići u koaliciju.

– Doneli smo odluku o Beogradu. Danas ćemo saopštiti. Nećemo ići u koaliciju – rekao je Nestorović na TV Prva.

Na pitanje da li idemo na nove izbore, Nestorović je odgovorio potvrdno i dodao da su izbori zanimljiv proces i da nema ništa protiv još jednog izlaska na birališta.

Nestorović je istakao da se pokret Mi – glas iz naroda sastao pre svega zbog Kosova i Metohije i ponovio da među osnovne tačke programa spada i protivljenje uvođenja sankcija Rusiji i kako je naveo resuverenizacija Srbije.

Na pitanje šta misli kako će ko proći na novim izborima, Nestorović kaže da su socijalisti kažnjeni zbog odricanja veza sa Rusijom kao i da je upravo pokret Mi – glas iz naroda uzeo najveći deo njihovih birača, a ne desničarskih kako se to govori.

Imali su neozbiljnu kampanju u kojoj traže mesto premijera i koaliciju sa SNS. Dakle, opstanak na vlasti, a kakav je to program – upitao je Nestorović.

On je dodao da su desničari radili sami protiv sebe jer su najavljivali koaliciju sa listom Srbija protiv nasilja.

Na pitanje kako komentariše to što ga je Boško Obradović nazvao prevarantom, Nestorović je podsetio da je učinio mnogo kako bi Dveri prešle cenzus u prošlom sazivu parlamenta, a da je upravo predsednik te stranke izneverio očekivanja i zaboravio šta su zajedno potpisali kao koalicioni sporazum.

Nestorović je proteste koje organizuje lista Srbija protiv nasilja nazvao pokušajem obojene revolucije i označio tu političku opciju kao opoziciju državi Srbiji, dodajući da je u njihovom političkom delovanju očigledan upliv stranih faktora.

– Mi smo opozicija vlasti, oni su opozicija Srbiji. Meni su bili neki eksperti za obojene revolucije i rekli su mi da to tako počinje. Obavezno sa mladima, jer mladi simbolizuju budućnost – kaže on.

Nestorović kaže da je insistiranje na glasačima iz Republike Srpske kao presudnim faktorom na izborima krajnje uvredljivo za naš narod i da se iza svega krije zapravo alibi za izborni poraz dela opozicije.

– Ti ljudi imaju i prebivališta i dvojno državljanstvo, ne vidim zašto ne bi mogli da glasaju – rekao je Nestorović i dodao da je to širenje mržnje među Srbima kome se moramo suprotstaviti.

Govoreći o Republici Srpskoj, Nestorović je rekao da mu je izuzetno drago što je Milorad Dodik prekinuo kontakte sa amenjričkim i britanskim ambasadorom. On je istakao da se pokret Mi – glas iz naroda zalaže za ujedinjenje Srbije, Republike Srpske i Crne Gore kao srpskog kulturnog prostora na kome živi isti narod.

Nestorović je odbacio spekulacije o krađi glasova pozivajući se na podatke kontrolora njegovog pokreta. On je naveo da bi u slučaju pokušaja nasilne promene vlasti u Srbiji podržao aktuelnu vladajuću koaliciju jer bi na taj način branio državu.

Komentarišući prigovor liste Srbija protiv nasilja na izborne rezultate, Nestorović kaže da izgleda tako da bi „svaki sud morao da ga odbaci“.

– Namerno su ga podneli da bi ga sud odbacio, da bi onda optužili sudstvo da je pristrasno. Cela priča je bizarna, protestuju ispred RIK-a za beogradske izbore – navodi on.

Govoreći o štrajku glađu lidera opozicije, Nestorović je ocenio da je to farsa.

– To je farsa, štrajk glađu. Zna se šta je to. Ja sam lekar i četvrti, peti dan nastupa slabost mišića. Peti, šesti dan moraš da ležiš, a oni su živahni nešto. Samo očekujem transparente na engleskom, dobro izgleda na Si-en-en-u, jer ovi sa zapada ne znaju srpski. Pojaviće se zastave Nemačke, SAD, EU, ne možeš više na isti štos da proteraš priču. Ne isključujem mogućnost da naprave cirkus, imaju sredstva – kaže Nestorović.

On kaže da se protesti održavaju u kritičnom trenutku.

– U istom trenutku teče ultimatum nama da do kraja januara priznamo Kosovo i potpišemo Ohridski sporazum. To je suština iza svega, hoće da pritisnu vlast da popusti, globalna je bitka. Oni hoće da ugase uticaj Rusije u Srbiji, a to ne smemo da dozvolimo – poručio je Nestorović, prenosi portal bguzivo.rs

 

(Bguzivo.rs)