Nastavnik u Hrvatskoj seksualno zlostavljao učenice u školi, žrtve su imale manje od 15 godina

0
237

Opštinsko državno tužilaštvo u Varaždinu, nakon istrage, podiglo je optužnicu proti 43-godišnjeg nastavnika koji je godinama seksualno iskorišćavao učenice.

Neke žrtve su bile mlađe od 15 godina.

U dva navrata je imao seksualne odnose sa učenicama, a da bi ih potčinio, koristio je svoj položaj u školi. Jednom je počinio razvratna dela, dok mu je na teret stavljeno ukupno devet krivičnih dela.

Optužnica tereti 43-godišnjeg okrivljenog da je navedena krivična dela od 2011. do 2016. godine počinio u Varaždinu i Puli kao zaposleni u obrazovnoj ustanovi na štetu učenica te ustanove.

Pušten iz istražnog zatvora

Okrivljeni je bio u istražnom zatvoru, a veće Opštinskog suda u Varaždinu prihvatilo je predlog državnog tužilaštva iz optužnice i produžilo mu istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnih dela.

Međutim, veće Županijskog suda u Varaždinu je, po žalbi okrivljenog, ukinulo istražni zatvor i okrivljenom izreklo mere opreza, zabranivši mu prilaženje oštećenima, zabranu uspostavljanja ili održavanja veze sa njima i zabranu obavljanja dužnosti nastavnika“, saopšteno je iz DORH-a.

Za krivična dela koja mu se stavljaju na teret preti mu kazna do 10 godina zatvora, piše Index.hr.