Izborna noć u Crnoj Gori: Prve projekcije CeMI – Milatović ima ubedljivu prednost

0
101

Glasačko pravo na predsedničkim izborima imalo je 542.154 građana, koji su mogli da se opredele između aktuelnog predsednika Mila Đukanovića i kandidata „Pokreta Evropa sad“ Jakova Milatovića

U Crnoj Gori danas je održan drugi krug predsedničkih izbora.

Glasačko pravo na predsedničkim izborima imalo je 542.154 građana, koji su mogli da se opredele između aktuelnog predsednika Mila Đukanovića i kandidata „Pokreta Evropa sad“ Jakova Milatovića.

Đukanović je u prvom izbornom krugu osvojio 119.673 glasova (35,37 odsto), a Jakov Milatović 97.858 glasova (28,92 odsto). Izlaznost je bila 64,06 odsto.

Mandat predsednika Crne Gore je pet godina.

Prve projekcije: Milo 39,2, Jakov 60,8 odsto, na osnovu 31,2 odbrađenog uzorka (CeMI)

Abazović: Budućnost pripada novim ljudima

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović poručio je da „budućnost pripada novim ljudima“ uz ubeđenje da će Crna Gora dobiti novog predsednika.

„Lično ne očekujem nikakvu neizvesnost. Zaista sam ubeđen da će Crna Gora dobiti novog predsednika gospodina Jakova Milatovića. To će označiti kraj politike 90-ih na ovim prostorima i formalno i suštinski“, kazao je Abazović i poručio da „budućnost pripada novim ljudima“.

„Koji mogu uneti novu vrednost u političkom životu Crne Gore i graditi zajednički jednu evropsku budućnost. Nadamo se da će večeras poraženi čestitati pobedniku, a od sutra da svi zasučemo rukave i gradimo jednu lepšu i bolju budućnost“, rekao je Abazović.

Policija proverava dojave o bombama na više biračkih mesta u Podgorici

Policija proverava dojave o navodno postavljenim bombama na nekoliko biračkih mesta širom Podgorice, saznaju nezvanično „Vijesti“ .

Dojave o podmetnutim bombama su stigle sa zaštićene mejl adrese, a u mejlu je pisalo da su bombe postavljene na biračkim mestima u Domu omladine Donja Gorica, Omladinskom domu, osnovnim školama „Vlado Milić“, „Branko Božović“, „Dragiša Ivanović“, „Jedinstvo“, „Oktoih“, „Novka Ubović“ i „Vuk Karadžić“. Zatim u mjsnim zajednicama Zagorič i Proleter i u balonu u Maslinama

Prema istim informacijama, u mejlu je pisalo da će postavljene bombe eksplodirati u 19.30 časova.

Po nalogu Tužilaštva, policija preduzima sve mere i radnje kako bi proverila da li su bombe zaista postavljene.