Na današnji dan: “Oslobođenje” Jasenovca – FNR Jugoslavija je već bila formirana, a srpska krv i dalje prolivana

0
245

“Oslobođenje” Jasenovca: Na današnji dan, 22.04.1945. godine, nakon što su hrvatski klerofašisti, koji su sami sebe nazivali “ustaše”, streljali posljednjih 700 srpskih žena zatočenih u logoru smrti “Jasenovac”, preživeli muški zatvorenici su započeli proboj ka izlazu iz logora.

Bilo je evidentno da se logor zatvara i da Hrvati uklanjaju tragove svojih zločina eliminišući poslednje preostale logoraše i uništavajući objekte, oruđa i oružja, odn. sredstva i inventar koji je korišćen u Pokolju.

Najveće stratište srpskog naroda od postanja, ljudska klanica pod imenom “Jasenovac”, jedini je logor koji nisu oslobodili ni saveznici ni “narodni oslobodioci” već su proboj sproveli sami logoraši.

Da podsetimo da je već uveliko funkcionisala novostvorena država pod imenom FNR Jugoslavija i da je tog dana, 22.04.1945. godine novoformirani fudbalski klub “Crvena Zvezda” već igrao svoju prvu utakmicu u Tirani a u Jasenovcu je još uvek prolivana srpska krv sasvim neometano!

Preživeli svedoci ove hrvatske kasapnice za Srbe i potomci logoraša šalju apel da se spreči revizija istorije i istine o Jasenovcu i NDH, da se prestane sa desetostrukim umanjivanjem broja stradalih sa 840 000 na 84 000 koliko zahteva rimokatolička crkva i postavlja preko svojih plaćenika i srpskih izdajnika koji se nalaze na odgovarajućim položajima u Beogradu, Banja Luci i pojedinim arhijerejskim pozicijama SPC.

Stop reviziji istine. Jasenovac mora da uđe u srpski javni prostor. On mora biti deo naše stvarnosti. Moramo se konačno osloboditi titoističke cenzure i osećaja krivice što su hteli da nas zatru!