I RUMUNI SE UKLJUČILI U POTRAGU ZA MALOM DANKOM: Snimak digao Austriju na noge

0
283

U potragu za nestalom Dankom Ilić (2) iz Bora, pored Srba koji žive u Austriji, uključili su se i Rumuni.

Snimak koji se pojavio, a koji je napravljen u subotu uveče u Beču, digao je na noge sve u Beču, ali i čitavoj Austriji. Svi su u pripravnosti, ne samo pripadnici srpske zajednice, već i ljudi iz regiona, a angažovali su se i Rumuni, pošto je infotmacija da su dve žene koje se na snimku vide sa devojčicom, državljanke Rumunije”, objašnjava izvor za Kurir.

Podsetimo, jedan Srbin koji živi u Beču u subotu uveče je telefonom snimio prizor na stanici u glavnom gradu Austrije, nakon što je izašao iz metroa na stanici “Šotenring”. Na snimku se vidi devojčica, koja liči na nestalu Danku iz Bora. Bila je u drzuštvu dve žene koje su komunicirale na rumnuskom jeziku.

“Dete je plakalo i otimalo im se, a kada su ga pozvale nekim imenom, devojčica nije reagovala na to ime. Čoveku je to upalo u oči, bilo mu je sumnjivo i obavestio je policiju, te im prosedio snimak”, kaže izvor i dodaje da od juče svi u Austriji dele sliku nestale Danke, ali i snimak koji je napravio građanin.

“Austrijska i srpska policija zajedno sada rade na slučaju, za Dankom Ilić je raspisana i žuta Interpolova poternica. Svi su angažovani”, kaže izvor.

Povodom snimka, koji je uzburkao javnost, na kome se vidi devojčica u Beču u pratnji dve Rumunke koja neodoljivo podseća na nestalu Danku, oglasila se i Dankina majka Ivana Ilić.

Nisam videla nikakav snimak, ja ne gledam društvene mreže – rekla je Ivana.