ŽITIŠTE: Policija mu oduzela automobil!

0
316

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu zaustavili su u okolini Žitišta tridesetdevetogodišnjeg vozača „opela“, koji je vozio automobil bez vozačke dozvole i za vreme trajanja mere isključenja vozača iz saobraćaja.

Saobraćajna policija je utvrdila da je Prekršajni sud ovog vozača u poslednje dve godine dva puta pravosnažno osudio zbog težih prekršaja.

Stoga je policija tridesetdevetogodišnjem vozaču oduzela automobil u skladu sa novom merom iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, u kojoj se vozilo privremeno oduzima od činioca koji je u prethodne dve godine pravosnažno osuđen za teže prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

Inače, na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda nije evidentirana nijedna saobraćajna nezgoda. Pripadnici saobraćajne policije su u ovom periodu otkrili i sankcionisali ukupno 237 prekršaja.

Iz saobraćaja je isključeno 12 vozača automobila koji su vozili pod dejstvom alkohola i tri pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a protiv njih će biti podnete prekršajne prijave.