Godina robije za duge cevi i zapaljivu municiju – Pala presuda za arsenal u Petrovaradinu

0
65

Rajko Milanko (48) iz Petrovaradina, osuđen je danas u novosadskom Višem sudu zbog posedovanja veće količine oružja i municije, na godinu dana zatvora.

Njemu se optužnicom pripisuje da je 7. novembra pretprošle godine u Ulici Vizirac u dvorištu porodične kuće, u radionici, neovlašćeno držao, bez odobrenja nadležnog organa, veću količinu oružja i municije u ladicama ormara za alat.

Policija je prilikom pretresa okrivljenog, koji je po zanimanju metalostrugar, zatekla automatsku pušku, tri lovačka karabina od kojih je jedan s optičkim nišanom i malokalibarsku pušku s optičkim nišanom, sve marke „Zastava“. Takođe, zaplenjeno je oko 200 komada municije, obične i s prepravljenim vrhovima projektila, kao i one s pancirno – zapaljivim vrhom.

Na visinu kazne uticalo je što okrivljeni nije osuđivan, te da ima četvoro dece. Predsednica veća sudija Ivana Josifović obavezala ga je da plati troškove postupka za krivično delo nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i promet oružja i eksplozivnih materija.

BANAT: Obrušila se zemlja na radnike, jedan poginuo na licu mesta, drugi povređen