„Zadnja želja mi je da vidim mog Noleta“ Neokretna baka Petra u krevetu čeka Đokovića!

0
202

Teško  bolesna Mitrovčanka Petra Besermenji (84)  i dalje čeka svoje ‘’treće dete’’ Novaka Đokovića  da joj dođe u posetu, pa da na miru umre!

Baka  je pre  pet  godina  doživela  infarkt  gledajući meč  Đoković-Federer i po savetu lekara više ne sme  preko  TV da  prati svog  idola!

-Provodim  ove zadnje dane  u krevetu, težak sam srčani bolesnik i jedva se uz ćerkinu pomoć krećem.  Tu, iznad kreveta mi je ikona  zaštitnika naše kuće Svetog Nikole, a odmah  uz njega slika mog Noleta, koga, pored sina  i ćerke, najviše na svetu volim! On  mi je kao treće dete.

Najviše  sam volela da  gledam legendu našu i naš ponos Noleta! To mi je  bila najveća sreća  i razonoda u ovim mojim poznim godinama života, priča baka Petra, koja  je  sve  Noletove  mečeve do  pre  pet godina  odgledala.

Pred  svaki  meč svog ljubomca baka  je imala isti ritual- pomoli se Bogu i  krsnoj slavi Svetom Nikoli za njegov uspeh i zdravlje, kao i zdravlje njegove porodice,  udobno se  smesti u svoju fotelju pred TV prijemni  i užitak može da  počne.

I  tako  sve  do  tog  kobnog  9.oktobra 2018. godine,  kada  se  gledajući  Noletov okršaj  na teniskom terenu sa Federerom kada je počeo da  gubi, toliko  potresla da  je doživela infarkt!

Sva sreća, te je brzom intervencijom mitrovačke Hitne pomoći, koja je stigla po nju na ćerkin poziv, preneta u Institut u Sremskoj Kamenici, gde  je  odmah  uspešno operisana.

Ali,  lekari su joj zabranili da  gleda mečeve svog ljubimca zbog  visokog rizika po njeno srce!

-Kada sam u bolničkoj sobi od lekara čula da  je moj ljubimac ipak pobedio Federera mojoj sreći nije bilo kraja!  To mi je puno značilo kao podrška za moj oporavak i ozdravljenje. Istina,  ne smem da ga dalje gledam preko TV, ali se  pridržavam svog rituala i uvek, pred svaki meč pomolim Bogu i  zaštitniku naše porodice Svetom Nikoli za mog Noleta.

Baka  je isti ritual ponovila  i  pred svaki Noletov okršaj na Australian openu, no, ipak, njen ljubimac nije uspeo stići do finala.

-Porazi su sastavni deo života, znam ja da to neće uticati na mog Noleta, da će  on dići glavu i nastaviti  dalje da niže pobede. Navijam za njega  i  željno iščekujem  US open, moliće se baka za svog Noleta.

 I baka Petra vojuje svoju bitku sa životom, pored srčanih tegoba, pati  od  Parkinsonove bolesti i demencije.

Imala  je, veli,   težak, ali lep i ispunjen život,  dobrog muža, dvoje zlatne dece,  uspehe na sportskom planu.

Kao  veteranka  osvajala  je  prva  i  druga mesta u državi na Radničkim sportskim igrama u maratonu, a kasnije u pucanju iz vazdušne puške.

Među  Mitrovčanima  je poznata kao veliki humanitarac,   iza nje su ostale akcije spasavanja   ljudi i životinja iz požara i poplava,  kao i dugogodišnje   volontersko  angažovanje  u mitrovačkom Crvenom krstu  na  prihvatanju  i  zbrinjavanju  izbeglica  iz  ratnih područja 1990. godine.

-Ničeg mi nije žao, stigla sam do  kraja puta,  samo mi je jedna želja ostala da mog Noleta  lično upoznam. Ćerka  je stupila u kontakt  sa  fondacijom  njegove  supruge  Jelene,  o meni su pisali svi mediji, pa se nadam da je i  Nole čuo da ima jedna baka  koja ga željno čeka  i  najviše voli!   Znam  ja  da  moj Nole  ima puno obaveza, ali ga molim da,  ako  na leto dođe u svoju kuću u Pavlovce na odmor,  poseti baka Petru, da joj ispuni zadnju želju.  Da mogu na miru da umrem.

Autor: Vojvodina INFO (Narcisa Božić)