Đoković u tri seta savladao Dimitrova i otišao u osminu finala

0
174

Srpski tenier Novak Đoković savladao je u trećem kolu Bugarina Grigora Dimitrova sa 3:0 (7:6 (9:7), 6:2, 6:4) posle tri sata i sedam minuta igre i tako se plasirao u osminu finala Australijan open. Za plasman u četvrtfinale Đoković će igrati protiv Austrlaijanca Aleksa De Minaura koji je u tri seta bio bolji od Francuz Benžamina Bonzija.

Odlično je Novak otvorio meč i odmah u prvom gemu oduzeo servis Dimitrovu, a zatim brzo i potvrdio brejk. Đoković je uglavnom lako rešavao gemove na svoj servis pokušavajući da pritisne još jednom servis bugarskog tenisera, ali je i Dimitrov uspevao da dolazi do gemova. Bilo je vidljivo da se Novak nešto slabije kreće zbog problema sa zadnjom ložom, ali je uspevao da uglavnom sprovede svoj plan u delo. U devetom gemu je je Đoković ponovo izvršio piritsak na DImitrova, ali nije uspeo da iskoristi čak tri brejk i set lopte i Bugarin je uspeo da se izvuče iz teške situacije, a zatim u narednom gemu vrati brejk i potom povede sa 6:5. U 12. gemu je Novak bio taj koji je morao da spašava dve brejk i set lopte i bio je uspešan u tome i otišlo se u taj brejk. U njemu su oba tenisera imala po set loptu, da bi Đoković drugug u taj-brejku iskoristio i poveo sa 1:0.

Uvodni gemovi drugog seta nisu doneli brejk, ali je u četvrtom gemu Dimitrov bio prinuđen da spašava svoj servis u tri navrata, ali u šrestom mu nije bilo spasa i Novak je vodio sa 4:2. Taj brejk bio je i dovoljan Đoković da sačuva prednost do kraja seta i povede sa 2:0 iako je i dalje imao problema zbog zadnje lože štpo mu je u pojedinim trenucima otežavalo kretanje.

Mnogo uzbuđenja bilo je već na startu trećeg seta. Dimitrov je imao problema na svoj servis i mora je da spasava jednu brejk loptu, ali drugu nije useo i Novak je uspeo da mu oduzme servis. Đoković je uspeo da potvrdi brejk mada se i on suočio sa dve brejk lopte koje Dimitrov nije uspeo da iskoristi, da bi zatim drugi put uzastopno oduzeo servis Bugarinu i poveo sa 3:0. Činilo se da će Novak znatno lakše nego što se očekivalo osvojiti i treći set, ali je ponovo Dimitrov došao do brejk lopti kao i u drugom gemu, ali je ovaj put drugu iskoristio i smanjio na 3:1, ali je odigrao katastrofalan gem na svoj servis kada je trebalo da potvrdi brejk i Đoković mu je peti put u meču oduzeo servis za vođstvo od 4:1. Međutim, nije to bio kraj. Novak je odigrao nešto lošiji gem na svoj servis i Dimitrov je stigao do brejk lopte koju je odmah iskoristio i smanjio na 4:2, da bi zatim potvrdio napravljen brejk za 4:3. Ipak, Novak se izborio sa kratkom krizom i uspeo da jednim laganim gemom stigne do 5:3. Dimitrov je uspeo da osvoji još jedan lagan gem, ali je potom Đoković na svoj servis stavio tačku na meč.

Naredni protivnik biće mu Aleks De Minaur.