Crni panter i dalje luta Vojvodinom: Pojavio se novi snimak, životinja ovog puta viđena u Vrbasu

0
846

Još jedan snimak na kom se navodno nalazi crni panter za kojim se traga u Srbiji kruži društvenim mrežama. Ovoga puta, kako korisnici društvenih mreža komentarišu, životinja je uočena u Vrbasu, koji se nalazi samo 12 kilometara od Feketića gde je, prema rečima meštana, viđen juče.

Načelnik Pokrajinske inspekcije Nemanja Ivanović oglasio se za Telegraf.rs nakon što je dobio novi snimak i objasnio da je na teren poslat ribočuvar.

Na novom snimku (koji je navodno snimljen u okolini Vrbasa) vidi se kako crna životinja laganim hodom prelazi preko nasipa, za razliku od prethodnog snimka na kom je bežala.

Što se novog snimka tiče, prema pisanju Telegrafa, još uvek nema potvrde o njegovoj autentičnosti.

Inače, crni panter je navodno juče ponovo snimljen u blizini Feketića.

Kako se vidi na snimku koji je Telegraf objavio, životinja trči velikom brzinom kroz njive.  Panter je počeo da trči čim mu je autor snimka prišao traktorom i izvadio telefon.

„Ja radim tu u blizini, u prolazu sam ga video i pomislio da moram da ga snimim inače mi niko neće poverovati“, naveo je on

Lovočuvari su se nakon dojave odmah uputili na teren u okolinu Feketića, te su područije proveravali i juče i danas, međutim kako je rekao Nemanja Ivanović, nikakvih opipljivih tragova nije bilo.

Ivanović je dodao da ovoga puta nisu korišćeni dronovi i termovizijske kamere, a ekipe su prečešljale teren koliko su im to uslovi dozvolili.

Podsetimo, crni panter je navodno prvi put viđen u neposrednoj blizini Banje Junaković, kod Apatina. Plan je, kada se panter locira, da se uspava i da se imobilizuje u Zoološkom vrtu na Paliću.