Brnabić: Cena struje za privredu neće poskupeti na 120 EUR po MWh

Pixabay
Oglas

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić poručila je danas da cena struje za privredu neće poskupeti na 120 EUR po megavat-satu, napomenuvši da je trenutno cena struje za građane 70 EUR, a za privredu 95, što je najniže u Evropi.

Ona je gostujući na TV Pink navela da cena struje na tržištu varira od 350 do preko 600 EUR po megavat-satu, dodajući da država takvu cenu subvencioniše kako bi privreda bila konkurentnija.

Premijerka je navela i da trenutno imamo više od 150.000 tona mazuta, te da je poručeno još 30.000 tona kako bismo bili u potpunosti sigurni u to da će ga biti dovoljno.

Predsednica Vlade je demantovala i informacije da u Beogradu ima mazuta u rezervi samo za još tri dana, dodavši da to može da se proveri kod nadležnih službi.

Takođe, Brnabić je rekla da je u Srbiji u ovoj godini zabeležena rekordno niska stopa nezaposlenosti od 8,9% i da je naša zemlja privukla oko 2,7 mlrd EUR direktnih stranih investicija.

Ona je demantovala i tvrdnje da je država izdvojila 40 mill EUR za Evroprajd.

android aplikacija
Previous articleOBRAĆANJE VUČIĆA IZ NJUJORKA: „Pozivam ljude da budu ujedinjeni, ovo je najteži period od Drugog svetskog rata“
Next articleTEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD APATINA: Ima mrtvih – „pežo 207“ sleteo u kanal