Borović poziva na ubistvo dok mu ćerka brani ubicu dece: Crnogorski separatista ceo život branio kriminalce i ubice

0
174

Poznanstvo Borovića sa najpoznatijim imenima iz domaćeg podzemlja ukazuje da pretnje predsedniku Srbije ne treba shvatiti neozbiljno.

Opozicionar, član Jeremićeve partije i zet Vuka Draškovića, Borivoje Borović, prizivao je na prozapadnoj N1 televiziji “rumunski scenario” i ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Čaušesku je imao tog dana 100.000 – 200.000 pristalica, a posle sat vremena su ga uhapsili i došli mu glave – rekao je Borović.

Član Jeremićeve stranke je pretećim tonom rekao i da će cela vlast otići u zatvor.

– I to nije samo smena vlasti, prvi put će neka politička struktura sigurno ići u zatvor – rekao je Borović.

Ove reči su samo nastavak pretnji opozicije koje se mogu čuti u poslednje vreme. Zanimljivo, upravo oni koji se navodno bore protiv nasilja u prethodnih nekoliko dana više puta su pozivali na ubistvo predsednika Srbije ili “jurenje” i hapšenje onih koji se s njima ne slažu.

Branio kriminalce i ubice

Ipak, pretnje Borovića ipak se razlikuju po tome što je zet Vuka Draškovića poznat po tome što je svoju advokatsku karijeru izgradio braneći najopasnije kriminalce, narko dilere i ubice.

Njegovi klijenti su između ostalog bili Đorđe Božović Giška, Branislav Matić Beli, Aleksandar Knežević Knele, Goran Vuković Majmun, Uroš Mišić…

Poznanstvo sa najpoznatijim imenima iz domaćeg podzemlja ukazuje da pretnje predsedniku Srbije ne treba shvatiti neozbiljno.

Borovićeva ćerka brani masovnog ubicu

Pa iako je ceo život pred sudom branio osvedočene kriminalce, Boroviću to ne smeta da sada podržava tzv. proteste protiv nasilja iako se i sam više puta u medijima hvalio da je u mladosti trenirao karate kako bi mogao da se obračunava po beogradskim ulicama kada je iz Crne Gore došao da studira u srpsku prestonicu.

– Posle tri godine treniranja karatea sam dobio crni pojas i postao sam poznat „u kraju“ – sećao se u jednom intervjuu advokat.

I ne samo to. Poseban je paradoks to što upravo ćerka Borivoja Borovića brani i zastupa maloletnog Kostu K. koji je izvršio masakr u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, pri čemu je ubio deset osoba, a ranio šestoro.

Brani interese crnogorskog separatizma u Beogradu

Ni tu nije kraj. Zet Vuka Draškovića je godinama bio aktivan visoki funkcioner Srpskog pokreta obnove i poslanik u Skupštini Srbije. Pa ipak sve vreme se nacionalno izjašnjava kao Crnogorac i otvoreno brani interese crnogorskih separatista.

Tako je ovaj član Jeremićeve stranke stao u odbranu crnogorskog parlamenta kada je doneo Rezoluciju o Srebrenici i time optužio srpski narod za navodni genocid.

Borović je tada zapretio da “političke vlasti u Srbiju moraju da prestanu s omalovažavanjem Crne Gore i pretnjama zbog usvajanja Rezolucije o Srebrenici”.

– Crna Gora je jedna mala, ali veličanstvena zemlja, i aktuelna vlast u Srbiji treba da drži ruke dalje od Crne Gore. Oni žele da Crnu Goru tretiraju kao svoju provinciju, što je nezamislivo – rekao je tada član Jeremićeve stranke.

Naravno, Borojeviću nimalo ne smeta otvoreno etiketiranje celog srpskog naroda kao genocidnog. Zašto bi, kada se on lično ne smatra Srbinom…

Dakle, ovaj javno deklarisani nacionalni Crnogorac ne vidi nikakav problem da zarađuje novac braneći najveće kriminalce u zemlji, da poziva na ubistvo predsednika Srbije, da mu ćerka brani osobu koja je na najbrutalniji način ubijala decu u školskim klupama i da se istovremeno u javnosti predstavlja kao borac protiv nasilja. U najmanju ruku nelogično, ali logika svakako nije jača strana opoziciji koja se protiv nasilja “bori” pretnjama ubistvom i pozivom na hajku političkih neistomišljenika.

(24sedam.rs)