BANAT: DEČAK (14) SKUČIO KROZ PROZOR ZA VREME ČASA: Jezivi detalji tragedije u školi

0
340

Učenik (14) koji je danas oko podne skočio kroz prozor Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ u selu Kačarevo, kod Pančeva, navodno je popio neku tabletu pre nego što je izvršio samoubistvo.

Nakon saslušanja dece, koja su sa nastradalim dečakom bila u kontaktu neposredno pre nesreće, Više javno tužilaštvo je naložilo da se uradi obdukcija tela, kao i posebne analize na prisustvo opojnih droga.

Dečak je, navodno, danas prvi put uzeo drogu. Još uvek nije tačno utvrđeno kako je došlo do ove nezapamćene tragedije. Prema nezvaničnim informacijama on je za vreme časa nemačkog, pred drugarima i nastavnicom skočio kroz prozor učionice koja se nalazi na drugom spratu škole.

Njegovo beživotno telo pronađeno je na pločniku u dvorištu škole, a policiji je tragediju prijavio radnik obezbeđenja..

Prema nezvaničnim informacijama, dečak nije bio problematičan, bio je prosečan đak i potiče iz porodice u kojoj nije bilo problema. Njegovi roditelji imaju još jedno dete.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva – lekari Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“.

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.