Zlatan Ibrahimović ponovo na terenu, ali u dresu LA Glaksija

0
275

Iako su se vesti o transferu Zlatana Ibrahimovića provlačile preko britanskih i američkih novina, nedavno je Galaksi zvanično potvrdio dolazak 36-godišnjeg švedskog fudbalera.

 ibrahimovic la galaxy

fox sports

Dolaskom Zlatana Ibrahimovića u La Galaksi, iz štaba odmah nakon potvrde su saopštili da je stigao novi najbolji igrač sveta.

Oglasio se i trener LA Galaksija – Zigi Šmid, koji je rekao da dolazak Zlatana, ne samo da će imati uticaj na kvalitet igre već da on kao persona ima pozitivan uticaj koji će se jednako odraziti na ekipu.

Ibrahimović je dodao par reči na svojoj promociji, govorio je o očekivanjima, mogćnostima koje on može doprineti timu, stavu prema igri, o klubu i željama. Takođe napominje da mu igra veoma nedostaje i to je ono što ga raduje – da će uskoro izaći na teren i pokazati da je „Zlatan zlatan“ ma koji klub ili mesto to bilo.

Zlatan Ibrahimović je u LA Galaksi prešao kao slobodan igrač iz Mančester Junajteda, pošto sa tim klubom sporazumno raskinuo ugovor u četvrtak, iako je njegov ugovor trebao da istekne tek na leto.

– Posle igranja u Evropi, osvajanja 33 trofeja, igranja u najboljim ekipama na svetu, igranja sa najboljim igračima sveta, želeo sam da dođem u SAD da igram svoju igru. Želeo sam da ljudi ovde uživaju u mojoj igri i želeo sam da pobeđujem, a za to sam izabrao LA Galaksi – rekao je Ibrahimović.

Podsetimo;
Švedski reprezentativac je 2016. godne došao u Mančester Junajted iz Paris Sen Žermena. Za engleski klub postigao je 29 golova, osvojio Ligu Evrope i Liga kup.

Igrao je za Ajaks, Inter, Milano, Juventus, Barselonu. Prošle godine je odigrao svega sedam utakmica od kako se opravio od poverede kolena kada je na utakmici  u aprilu pokidao ukrštene ligamente.