Jesenji Ručak: Ukusan đuveč za celu porodicu
Jesenji Đuveč
Brzo, ukusno jelo koje je odlično za one žene koje rade jer može da se pripremi i dan ranije a sutra samo podgreje ili dopeče.
Potrebno je:
- 500 g svinjskog mesa
- 500 g karfiola ili mešano sa brokolom, paradajza
- ili drugog raznoraznog povrća
- 250 g crnog luka
- 1 šargarepa
- buranija itd
- 100 g pirinča
- paprika babura
- 1 dl ulja,
- peršunov i celerov list
- mleveni biber
- so
- malo brašna i aleve paprike
Priprema:
Očistiti i sitno iseći crni luk, kao i povrće ako je potrebno usitniti. meso takodje iseći na manje komade, sve lepo posoliti, dodati bibera po želji, pa zajedno sa pirinčemsve satviti u djuveč-tepsiju i peći na 200c sa malo ulja i vode koje će te sipati toliko da se prekrije pirinač i voda.
Kada sve bude na pola kuvano, pomešati malo brašna, aleve paprike i vode i sve lepo preliti sa ovom smesom.
Vratiti u rernu i zapeći dok ne porumeni tj dok meso i povrće ne budu pečeni.