11 godina o tragedije u diskoteci Kontrast, porodice stradalih i dalje čekaju pravdu (VIDEO)

0
210

Jedanaest godina od požara, u nekadašnjoj diskoteci “Kontrast”, u kojem su život izgubili Marina Aničić, Zoran Ignjatović, Marko Pavlović, Renato Vuković, Milena Dalmacija i Tamara Miladinović obeleženo je danas, polaganjem cveća na spomen obeležje nastradalima. Pored članova porodica i prijatelja žrtava pomenu je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac.

– Kao i svake godine, na današnji dan, sećamo se jedne od najvećih tragedija u novijoj istoriji našeg grada. I danas, nakon jedanaest godina, jednako smo uznemireni i tužni što je na ovom mestu, u jednoj noći, požar odneo živote šestoro mladih ljudi. Ne postoje reči utehe i vreme neće ublažiti bol onima koji su ovde izgubili svoje najmilije. Ostaje nam samo da ih se sećamo i da nam njihovo stradanje bude opomena, kako se ovakve tragedije više nikada ne bi ponovile – izjavio je Igor Crnobarac.

On je istakao da će u cilju negovanja kulture sećanja, na tom mestu Grad napraviti memorijalni park objasnivši da je park u planu detaljne regulacije ovog dela grada, od oktobra prošle godine i da se sada radi na rešavanju imovinsko-pravnih odnosa i stvaranju drugih uslova za projektovanje.

U ime porodica žrtava, okupljenima se obratio otac Tamare, Branko Miladinović koji se zahvalio Gradu na podršci njihovih različitih nastojanja, tokom godina. On je naglasio da će Udruženje „Istina Tamarini zakoni“ nastaviti da se bori da svi koji su odgovorni za tragediju budu sankcionisani zbog sigurnosti sadašnjih i budućih generacija, kao i zbog toga što je takav ishod preduslov civilizovanog društva.

Miladinović je prozvao izvršnu i zakondavnu vlast da procesuira tužioce koji su na nezakonit način oslobodili odgovorne inspektore.

(192.rs)