ŽEDNI SRPSKE KRVI! Sraman potez navijača Zadra na utakmici sa Crvenom zvezdom

0
320

Nije bilo mira u Zadru ni dan nakon što je su u subotu uveče u dva odvojena incidenta u Zadru bez ikakvog razloga napadnuti član Upravnog odbora KK Crvena zvezda, zajedno sa još jednim prijateljem kluba, kao i dva člana novinarske ekipe koja je sa delegacijom crveno-belih stigla iz Barselone.

Naime, kada je na red došla utakmica, koja je, i pored apela gostiju iz Beograda da se zbog pomenutih incidenata održi bez publike – igrana uz prisustvo gledalaca, desio se novi skandal.

Navijači domaćih, okupljeni u grupu „Tornado Zadar“, razvili su transparent na kome je pisalo:

„Naša oluja ne prestaje!“

Bila je to aluzija na zločinačku akciju „oluja“ tokom koje je u avgustu 2005. oko 200.000 Srba proterano sa teritorije današnje Hrvatske, a preko 1.100 srpskih civila ubijeno.

Srpske krvi, izgleda, nikad nije dosta onima kojima su bliske ideje tzv. „Nezavisne Države Hrvatske“, o čemu svedoči i subotnji napad na goste iz Beograda i nedeljni podsetnik da pomenute težnje – ne prestaju.

Podsetimo, predsednik Zvezde Nebojša Čović otkrio je ranije tokom dana u kakvom su stanju povređeni:

„Novinarima su povrede sanirane šavovima u zadarskoj bolnici, a član Upravnog odbora i njegov prijatelj su snimani, ali nisu im polomljena rebra jer su ih šutirali na zemlji“, rekao je on. Kompletnu izjavu Nebojše Čovića, o tome da li će Zvezda igrati ovaj meč i drugim detaljima, možete pogledati kada kliknete ovde.

Inače, što se tiče same utakmice 7. kola ABA lige Zadar – Crvena zvezda, gosti iz Beograda su pobedili posle prilično zanimljivih dešavanja na parketu.