Više od 30 miliona dinara subvencija za poljoprivrednike na teritoriji Novog Sada

0
175
traktor

Grad Novi Sad raspisao je dva javna poziva iz oblasti poljoprivrede, a kako se navodi, rokovi za prijavu su do 19, odnosno 21. septembra.

Drugi javni poziv za dodelu sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima na teritoriji Grada Novog Sada u 2023. godini traje do 19. septembra.

Ponovljen javni poziv sa opredeljenih ukupnim sredstvima u vrednosti od 21.173.000 dinara sa maksimalnim iznosom po prijavi 1.400.000 dinara bez PDV-a namenjen je za podršku investicijama za razvoj i unapređenje u sektoru proizvodnje povrća, voća, grožđa i cveća kroz finansiranje kupovine opreme i mašina.

Sredstva i za nabavku opreme za voćare i povrtare

U toku je i Javni poziv za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke opreme za preradu voća i povrća i izgradnje vizuelnog identiteta prerađivača na teritoriji Grada Novog Sada koji traje do 21. septembra sa opredeljenih ukupno 9.500.000 dinara.

Maksimalni iznos po prijavi 1.400.000 dinara bez PDV-a, odnosno 1.000.000 dinara za opremu i 400.000 dinara za izgradnju vizuelnog identiteta proizvođača, podrška prerađivačima voća i povrća kroz finansiranje kupovine opreme i uređaja.

Detaljne informacije o konkursima, uslovima i potrebnoj dokumentaciji mogu se pronaći na sajtu Grada Novog Sada i Gradske uprave za privredu.

Za sva dodatna pitanja i informacije, zainteresovani građani mogu da se obrate Gradskoj upravi za privredu, saopšteno je iz Grada.