U ROĐENOJ ZEMLJI NAS MRZE ZBOG GRBA – SOMBORSKI BOKSER UBODEN U GLAVU U NOVOM PAZARU

0
744

U Novom Pazaru u glavu je uboden srpski bokser iz Kube. Tokom dana se putem instagram naloga oglasio i predsednik somborskog kluba, pa akon meča i Bokserski savez Srbije..

Prema navodima regionalne televizije, u napadu na dugogodišnjeg člana somborskog kluba i osvajača Zlatne rukavice, učestvovalo je više osoba.

– Кubanski bokser je povređen oštrim predmetom. Zadobio je povrede. Trojica osumnjičenih za napad su uhapšena, dok se za četvrtom osobom traga. Napad se dogodio sinoć oko 20 sati.

Javnosti se, povodom napada na člana Bokserskog kluba Sombor, putem privatnog instagrama obratio predsednik Stojan Knežević. On je između ostalog napisao da više nikada ni jedan bokser kluba neće boksovati u Novom Pazaru i da je svaka sportska saradnja sa BK Novi Pazar završena.

Naš bokser Antonio Biset uboden u glavu od strane lica iz Novog Pazara. Mogu u ime kluba, uprave i takmičara da saopštim sledeće – od danas, pa dok god sam predsednik kluba nikada više ni jedan bokser neće boksovati u Novom Pazaru.

Ovakav incident je kvalifikovan kao „lake telesne povrede. Dogodio se pred hotelom Kosovo, gde smo i napadnuti od 20 lica. Dobro je prošlo da neko od dece nije i ubijen, dežurni tužilac u Pazaru – Azra Fetahović pušta lica koja su nas napala na slobodu. Ovo je jedan od pokazatelja da ipak postoji zlo u ljudima koji ne podnose trenerku Srbije i grb Srbije. Žalosnooo…

Samo da je bilo obrnuto, da je u Somboru napadnut bokser iz Novog Pazara i izboden. Šta bi bilo, kako bi se završilo… Verovatno bi mi bili krivi i pohapšeni… Naravno i razapet na stub srama u svim novinama i institucijamaaa… Svaka sportska saradnja sa BK Novi Pazar je danas završena!

 

Ponosan sam na momke koji su bili hrabri i posle svega boksovali danas, i uz to oštećeni od strane sudija na sraman način. Ovakvo suđenje nije viđeno ni Zimbabveu, što se može pogledati na TV Arena Fight (prenos od 17 časova) – navodi su Stojana Kneževića, predsednika BK Sombor.

Upitao je i zašto se niko zvanično nije oglasio o ovom slučaju i poručio da smisao Bokserske lige Srbije nije da neko bude ubijen ili unakažen. Naveo je i da je bilo ljudi koji su pomogli, ali da imena neće pominjati „radi njihove sigurnosti”.

Antonio Biset – veliki junak koji je branio sebe, grad i Srbiju u Pazaru. Zašto? Jer je imao trenerku BK Sombor sa inicijalima Srbije… ima Boga – napisao je Knežević na Instagramu.

Bokserski savez Srbije je po završetku nedeljnog meča, u kome je slavio domaći tim (10:4), „čestitao bokserima obe ekipe na fer pleju, solidarnosti i jedinstvu nakon incidenta u čijem se središtu zbivanja našao Antonio Biset”.