U jednoj firmi u Sremskoj Mitrovici radi 12 radnika iz Šri Lanke

0
197

Prevoznik iz Sremske Mitrovice zaposlio 12 vozača iz Šri Lanke

U poslednje vreme ne iznenađuje kada se na mestu vozača javnog prevoza nađu stranci, iz udaljenih zemalja sveta. Ovakav slučaj zabeležen je i u Sremskij Mitrovici gde je čak 12 državljanina Šri Lanke angažovano u privatnom preduzeću za prevoz putnika.

Sa osmehom na licu i slabim poznavanjem srpskog jezika četrdesetsedmogodišnji Bandara iz Šri Lanke pozdravi svakog svog putnika. Pre nešto više od mesec dana došao je u Sremsku Mitrovicu gde radi kao vozač autobusa na liniji Sremska Mitrovica – Novi Sad, dok je pre toga 13 godina radio kao vozač i u Saudijskoj Arabiji. Kako kaže plan mu je da ostane u Mitrovici, a voleo bi i svoju porodicu da dovede ovde.

12 Šrilančana našlo je dom u Sremskoj Mitrovici zahvaljujući poslu vozača koji su danas neophodni svakom prevozniku. Iako su tu oko mesec dana, ono što je važno, prema njihovim rečima, jeste da su lepo prihvaćeni kako od poslodavca, tako i od Mitrovčana.

Putnici veoma pozitivno reaguju na njih, a kako kažu u vožnji su veoma odgovorni i pažljivi.

U nedostatku domaćih profesionalnih vozača privatni prevoznici su prinuđeni da radnu snagu uvoze iz inostranstva. Kako kaže direktor „Sirimiumbusa“, zahvaljujući agencijama za zapošljavanje stranaca, odlaskom njihovih ljudi na Šri Lanku i dobrom selekcijom doveli su 12 Šrilančana kojima su dali posao i obezbedili smeštaj.

Svi ovi vozača imaju višegodišnje radno iskustvo i pre nego što su seli za volan prošli su ozbiljne profesionalne i bezbednosne provere, dodaje direktor.

Objavljeno detaljno uputstvo MUP-a – Evo u kojim situacijama ODUZIMAJU VOZILO