U Hrvatskoj bez prenosa finala SP u Manili: Komšije odlučile da ne bude prenosa finala Mundobasketa

0
518

Borbu košarkaša Srbije protiv Nemačke za svetsko zlato u finalu Mundobasketa u Manili zakazanu za nedelju od 14.40, neće svi moći da gledaju u regionu.

U Hrvatskoj neće biti TV prenosa iz Manile, što je potez koji je izazvao burne reakcije kod naših komšija i ljubitelja košarke koji bi voleli da isprate završnicu Mundobasketa. Tako su se pojavili mnogi komentari nezadovoljstva na društvenim mrežama, i raspitivanja kako da se preko “strimova” ipak odgleda ovaj duel za zlato.

Povela se velika rasprava tim povodom, a veliki broj ljubitelja košarke iz Hrvatske izražava žaljenje i bez zbog odluke da neće moći da gledaju pomenuti meč.

Ima onih koji otvoreno kažu da će navijati za Srbiju u ovoj utakmici, a isto tako Nemci će imati veliku podršku baš u Hrvatskoj.

Među stanovnicima susedne zemlje, zaista postoji veliki broj ljudi koji su oduševljeni našom selekcijom, a ima i onih koji sve ignorišu, naravno ne iz sportskih razloga.

Iz rubnih delova Hrvatske mnogi ljubitelji košarke se spremaju da u slovenačkim, mađarskim, srpskim i bosansko-hercegovačkim kafićima odgledaju ovu košarkašku poslasticu.

HRT će u istom terminu na svom drugom kanalu da prenosi Svetsko prvenstvo u veslanju.