Teretna vozila na Batrovcima čekaju osam sati; Na pojedinim putevima ima raskvašenog snega, potreban oprez u vožnji

0
157

Prema informacijama Uprave granične policije Republike Srbije, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja vozila, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).
Teretna vozila na Batrovcima, na izlazu, zadržavaju se osam sati, a na graničnom prelazu Šid sat vremena.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja za sve kategorije vozila.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP Putevi Srbije, na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Izmene u saobraćaju na pojedinim putnim pravcima zbog radova

Na Novosadskom putu, od kružnog toka u Veterniku do raskrsnice sa Ulicom Sonje Marinković, u smeru ka Novom Sadu, izvodiće se radovi na rehabilitaciji kolovoza od 11. decembra do 30. januara 2024. godine, a za vreme izvođenja radova, u Ulici Sonje Marinković na snazi će biti obustava saobraćaja na prilazu raskrsnici sa Novosadskim putem.

Na obilaznici oko Beograda, tuneli Železnik i Lipak, biće izvođeni radovi na održavanju ITS opreme i sistema za upravljanje tunelima, od 11. decembra u 12 časova do 12. decembra do 17 časova, saopštilo je danas Javno preduzeće Putevi Srbije.

Obustava saobraćaja biće na snazi u desnim tunelskim cevima, u smeru ka Nišu, a saobraćaj će se odvijati dvosmerno kroz leve tunelske cevi.

Na putu Svilajnac – Medveđa u toku su radovi na rehabilitaciji do 31. decembra, a u zoni radova vozila se naizmenično propuštaju, što je regulisano semaforima.

Na putu Ruma – Šabac u oba smera izvodiće se radovi na SRT ispitivanju asfalta (otpornost na klizanje), od 11. do 15. decembra.

Radovi će biti izvođeni uz zatvaranje vozne ili preticajne saobraćajne trake.

Na putu Beloljin – Kuršumlija, raskrsnica kod skretanja za Kuršumliju, izvode se radovi do 15. decembra, a u zoni radova vozila se naizmenično propuštaju, što je regulisano semaforskom signalizacijom.

Na pojedinim putevima ima raskvašenog snega, potreban oprez u vožnji

Kolovozi su u nižim predelima vlažni, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na putevima na teritoriji Ivanjice i Novog Pazara, pa se preporučuje oprezna vožnja, saopštilo je jutros Javno preduzeće Putevi Srbije.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina i klisura, kao i na putnim objektima.

Zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom na snazi je na sledećim putnim pravcima:

II A-210 Jošanička Banja – Kopaonik

II A-199 Novi Pazar – Deževa – Šaronje – Odvraćenica

II A-197 Kumanica – Preko Brdo – Duga Poljana

II A-198 Odvraćenica – Preko Brdo

II A-210 Kopaonik – Rudnica

II A-211 Kopaonik – Jaram

II A-198 Raška – Kuti – Odvraćenica

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put.

Putevi Srbije apeluju da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuju maksimalan oprez u vožnji.