Tenkovi mitrovačkog garnizona u pohodu ka Novom Sadu (video)

Danas nam se javilo mnogo naših čitalaca, i poslao nam lepe fotografije. Osnovni upit danas je bio „dali se to sprema neka ofanziva, pošto se tenkovi voze za Novi Sad“. Bez brige dragi naši sugrađani, sve je to u sklopu proslave i obeležavanja Dana Vojske.

Kako je ranije najavljeno iz Komande 1. Brigade kopnene vojske u Novom Sadu u ponedeljak 23. aprila biće organizovan defile pripadnika Vojske, tom prilikom će tenkovi i druga oprema biti izložena kako bi je građani mogli videti i to sve  u sklopu obeležavanja Dana Vojske Srbije. Obeležavanje Dana Vojske počeće u 11 časova na Trgu slobode.

Ofanziva

Nije počela, ali obeležavanje Dana Vojske se sprema…

na vucnom vozu posle prolaza Lakat krivine u Irigu
Tenk M84

foto: Si

Fotografije su pristigle i iz Iriga, kao što vidite „lakat“ krivina nije dorasla ovim čeličnim zverima.

Na putu za Novi Sad
Tenk M84

na svom putu danas, ove čelične grdosije, su izazvale veliku pažnju znatiželjnih građana.

Tenk M84 na platou u centru Novog Sada
Tenk M84

foto: Tenk M84

Ali ništa manje nije izostala i gužva u saobraćaju. ipak ih je lepo videti u mirnodobskom poretku, prezentovane na trgu. Ne brinite naši dragi novosađani, „lakat Krivina“ u Irigu još uvek stoji kao „Šaljiva brana ofanzivi Sremaca“ , naravno dok se ne probije tunel…

Šaljivi trio ekipe TV serijala Državni posao, ovu ofanzivu opisao je do detalja u jednoj od popularnijih epizoda, pod nazivom „TUNEL“.

Koristimo ovu priliku da vas pozovemo da prisustvujete defileu i smotri.

Građani će imati priliku da vide vojničku svečanost sa defileom jedinica, egzercirom Vojne akademije i taktičko-tehnički zbor na kojem će biti izloženo naoružanje kojim raspolažu jedinice Prve brigade Kopnene vojske, 240. samohodnog raketnog diviziona za protivvazduhoplovnu odbranu i jedinice Vojne policije.

Potom će biti upriličen defile brodova Rečne flotile Dunavom koji će građani moći da gledaju sa keja kod Varadinskog mosta.