SRBI ISTUPILI IZ INSTITUCIJA *KOSOVA – SPECIJALCI ROSU KRENULI NA SEVER

0
407

On je naveo da Srbi sa Kosova ne prete nikome, već se trude da sačuvaju mir i pravo na dostojanstven život.

Odmah nakon ove informacije koju su saopštili predtavnici Srba na KiM nakon sastanka u Zvečanu svi komandiri stanica i rukovodioci policijski sa Severa KiM skinuli su svoje uniforme.

On je potom podneo ostavku na mesto ministra u vladi Aljbina Kurtija. Za njim, javno je na sednici ostavke podneo i niz drugih funkcionera.

„Odluke ostaju na snazi dok Priština na počne da poštuje međunarodno pravo i povuče jednostrane i protiv pravne odluke, uključujući i odluku o preregistraciji vozila i dok ne formira Zajednicu srpskih opština“, rekao je Rakić.

Nepozive ostavke na svoje funkcije danas su podneli gradonačelnici četiri većinski srpske opštine na severu Kosova, odbornici, poslanici u Skupštini Kosova, sudije, tužioci, administrativno osoblje u tužilaštvu i sudstvu, kao i pripadnici Kosovske policije regiona sever, saopšteno je na konferenciji za medije Srpske liste. Objavljivanje ove odluke praćeno je gromoglasnim aplauzom prisutnih, a policajci su pred kamerama skinuli svoje uniforme.

Jedinice Rosu poslate su prema nezvaničnim saznanjima na sever Kosova i Metohije.

Predstavnici Srba na Kosovu i Metohiji saopštili su ranije da se povlače iz skupštine, vlade i svih prištinskih institucija, kao i da suspenduju učešće u policiji i pravosuđu.