Rekonstrukcija puta Novi Sad – Bačka Palanka gotov do proleća

0
256

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je danas radove na rekonstrukciji puta Novi Sad – Bačka Palanka i najavio da bi sve trebalo da bude završeno do proleća.

Momirović je obišao radove na delu između Bačke Palanke i Gložana, gde bi radovi trebalo da budu gotovi do kraja novembra

– Cilj nam je da pustimo saobraćajnicu do kraja novembra, tačnije ovih 10 kilometara. Pre toga smo završili pet kilometara do Čelareva, a pre nje kroz Futog i od Futoga ka Čelarevu, tako da smo završili tri sektora od četiri, kada pričamo o spajanju Bačke Palanke i Novog Sada. Ostaje nam najvažnije, kružni tok u Bačkoj Palanci i ja se nadam i uveren sam da ćemo na proleće uspeti i te radove da izvedemo – rekao je Momirović.

Naglasio je da u uslovima velike energetske krize, kada je ceo svet fokusiran samo na uštedu energenata, Srbija nastavlja sa investicijama.

– Mi se nismo zaustavili ni na jednom strateški važnom koridoru, ni na jednom auto-putu, ni na jednoj brzoj saobraćajnici, a radimo i brzu prugu. Spajamo Novi Sad sa Suboticom i uskoro ubrzavamo radove od Beograda ka Nišu – rekao je Momirović.

Ocenio je da su to projekti koji menjaju potpuno privredu naše zemlje, ali je dodao kako se istovremeno radi i na lokalnim saobraćajnicama.

Ministar je rekao da je strateško opredeljenje vlade da završi put od Novog Sada do Bačke Palanke, zato što tu postoji živa privreda sa velikim preduzećima i mnogo zaposlenih.

On je zahvalio Putevima Srbije za angažman na rekonstrukciji puta i izrazio nadu da će ograničenje saobraćaja tokom radova biti minimalna.

Predsednik Opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica rekao je da je značaj rekonstrukcije puta od Novog Sada do Bačke Palanke višestruk, pre svega za privredu koja gravitira ka Novome Sadu.

On je zahvalio ministarstvu, Pokrajinskoj vladi i Putevima Srbije na dobroj saradnji sa opštinom i na uspešno realizovanim radovima u prethodnom periodu

(tanjug/ blic.rs)