RANJENI SRPSKI PILOT IZ ČURUGA STIGAO U SRBIJU: Preživeo dvostruki napad u Nigeriji, prvo iz vatrenog oružja, a onda bajonetom!

0
296

Pilot B.Đ. koji je ranjen u napadu u Nigeriji sinoć je stigao u Beograd, gde će nastaviti dalje lečenje. Avion kojim je pilot, nakon odluke lekara u Nigeriji da može da izdrži put, transportovan u Srbiju, sleteo je na aerodrom „Nikola Tesla“ sinoć u 22.25 časova. Let je organizovao UNHAS.

Podsetimo, srpski pilot je napadnut prilikom rutinskog sletanja u Damboi, u Nigeriji, gde se vojska bori protiv islamskih pobunjenika, kada je napadač, nigerijski vojnik, zapucao iz vatrenog oružja, a potom napao i sečivom. Svetski program za hranu Ujedinjenih nacija unajmio je čarter helikopter od nemačkog avio operatera, a jedan od pilota bio je B.Đ.

Ambasador Srbije u Nigeriji Đuro Likar izjavio je ranije da je pilot, koji je bio smešten u bolnicu u Majdiuguriju operisan i da se čekala odluka lekara o njegovom transportu u Srbiju.

– Jedan metak je pogodio srpskog pilota, oružje se zatim zaglavilo, a napadač je nastavio da trči prema B. Đ. i dva puta ga ubo bajonetom u stomak, pre nego što je ubijen. U napadu je ubijena i jedna Etiopljanka, ali se ne zna da li je ona državljanka te zemlje, ili je samo Etiopljanka poreklom – rekao je Likar.